Vegansk ukemeny: uke 16, 2020

Vegansk mat altså.. Ikke bare gress!

Denne uken byr jeg på en herlig bolognese, en kremet suppe, to nydelige indiske retter, taco og burger, med en restedag midt i. Håper du finner noe som frister.

Mandag: Grønnsaksbolognese

Etter påskeferier på hytta i barndommen, pleide jeg å bruke bilturen hjemover på å mase om spagetti til middag. Lille Mari var glad i mat, må vite. Så her har vi en hyllest til *kremt* meg selv – og en utmerket mulighet til å bruke opp grønnsaksrester fra påsken (her er det virkelig lov å ta det du har).

vegansk pasta bolognese oppskrift


Tirsdag: kremet brokkolisuppe med grønnkål og valnøtter

Denne suppen har alt! En nydelig kremet base, spicy valnøtter og crunchy grønnkål.

vegansk brokkolisuppe oppskrift

Onsdag: blomkål tikka masala

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

Torsdag: restemat – nudler i peanøttsaus (videooppskrift)

Dette er en rask rett som jeg ofte lager dersom jeg var litt vel ivrig med nudelkokingen dagen før, og har rester i skapet. Opp i panna med grønnsaker og nudler, steker det sammen og heller på en supergod peanøttsaus. Vi snakker rask middag som smaker skikkelig bra.

Fredag: taco med quinoa og søtpotet

Disse tacoene består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole.

Lørdag: kikertburgere

Burgere er alltid god lørdagsmat, og denne varianten smaker supert med tradisjonelt burgertilbehør som pommes frites og burgerbrød. Og kanskje litt salat da.

Søndag: indisk gryte med poteter og erter

Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn! Her brukes de i en herlig indisk gryterett.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *