

Vegansk ukemeny: uke 16, 2020
Vegansk mat altså.. Ikke bare gress!
Denne uken byr jeg på en herlig bolognese, en kremet suppe, to nydelige indiske retter, taco og burger, med en restedag midt i. Håper du finner noe som frister.
Etter påskeferier på hytta i barndommen, pleide jeg å bruke bilturen hjemover på å mase om spagetti til middag. Lille Mari var glad i mat, må vite. Så her har vi en hyllest til *kremt* meg selv – og en utmerket mulighet til å bruke opp grønnsaksrester fra påsken (her er det virkelig lov å ta det du har).

Tirsdag: kremet brokkolisuppe med grønnkål og valnøtter
Denne suppen har alt! En nydelig kremet base, spicy valnøtter og crunchy grønnkål.

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

Torsdag: restemat – nudler i peanøttsaus (videooppskrift)
Dette er en rask rett som jeg ofte lager dersom jeg var litt vel ivrig med nudelkokingen dagen før, og har rester i skapet. Opp i panna med grønnsaker og nudler, steker det sammen og heller på en supergod peanøttsaus. Vi snakker rask middag som smaker skikkelig bra.

Fredag: taco med quinoa og søtpotet
Disse tacoene består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole.

Burgere er alltid god lørdagsmat, og denne varianten smaker supert med tradisjonelt burgertilbehør som pommes frites og burgerbrød. Og kanskje litt salat da.

Søndag: indisk gryte med poteter og erter
Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn! Her brukes de i en herlig indisk gryterett.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: