Potetsuppe

En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er noe av det aller beste jeg får. I denne varianten har jeg sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken. Så. Utrolig. Godt.

Suppen passer veldig godt å servere til forrett i selskaper, da holder denne mengden til 4 porsjoner (minst). Du kan lage den opp en dag i forveien, og varme den forsiktig opp rett før servering.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 vårløk
  • masse bladpersille
  • 1 kg poteter
  • 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 2 laurbærblad
  • pepper
  • ev brødkrutonger og chiliolje til servering

Framgangsmåte:

Grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær vårløk i ringer. Grovhakk persille. Skrell potetene og skjær dem i terninger.

Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongterninger og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter koke til potetene er møre – det tar cirka et kvarter (avhengig av type og størrelse på bitene).

Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Ha i litt pepper. Servér suppen rykende varm med resten av persillen på toppen, topp gjerne også med brødkrutonger og chiliolje.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Jeg lager potetsuppe av potetmos restene men skal prøve å lage sånn tyoe stockløsning neste gang med løk osv.

    1. Mari Hult

      mmm, hørtes godt ut med potetmos i! Elsker potetmos!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *