

Vegansk påskemeny
Så var det påske igjen, og i år blir det bypåske på de fleste. I alle fall for oss som bor i byen. Men ja, uansett hvor du bor – god mat hører jo med, så her får dere en litt feststemt ukemeny som jeg håper at kan bringe litt glede.
Sjekk gjerne ut disse blogginnleggene også:
Vegansk påskesnop i vanlige butikker
Påskedessert med to ingredienser
Quiche og ulike eggeretter er veldig typisk for påsken, men heldigvis kan vi lage de (minst) like gode helt uten egg! Denne quichen er inspirert av en jeg fikk servert i Berlin for mange år siden, og det er virkelig en av de oppskriftene jeg er mest fornøyd med på bloggen. Server med en god salat og eventuelt litt godt brød for å gjøre måltidet helt topp.

Rask og smakfull gryterett med sopp – passer både med potetstappe, ris og pasta.

Onsdag: Brokkoli og tofu i ingefærsaus
En nydelig asiatisk rett med appelsin, ingefær, hvitløk, vårløk og sesamfrø.

Torsdag: Gulrotsuppe med krydra kikerter
Gulrotsuppe hører til i påsken, synes jeg. Denne varianten er stylet opp litt med de crunchy kikertene på toppen.

Nydelige miniburgere med masse god smak.

Lørdag – påskeaften: Nøttestek
Jeg er skikkelig glad i nøttestek til både julaften og påskeaften, men til påsken varierer jeg tilbehøret litt. Fløtegratinerte poteter er en favoritt.

Søndag: Pastel de papa – søramerikansk potetpai
Nydelig linse- og grønnsakssaus toppes med potetstappe og bakes i ovn.

Etter påskeferier på hytta i barndommen, pleide jeg å bruke bilturen hjemover på å mase om spagetti til middag. Lille Mari var glad i mat, må vite. Så her har vi en hyllest til *kremt* meg selv – og en utmerket mulighet til å bruke opp grønnsaksrester fra påsken (her er det virkelig lov å ta det du har).

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: