krydderkake med kremostglasur

Vegansk krydderkake

Dette er en av de kakene som rett og slett ble skikkelig vellykka. Den ble perfekt saftig i steketiden (som kommer en del an på hva slags ovn du har, så bruk helst trepinnetesten uansett), og smaken ble også veldig god. Jeg tok den med på jobb, og kollegene meldte om den beste gulrotkaka de hadde fått på lenge. Etter tre, fire kommentarer sluttet jeg å korrigere dem, og satt bare pris på tilbakemeldingene.

Kremostglasuren her er også en av mine favoritter. Den er skikkelig smørbar og fin, og oppskriften gir en ganske god mengde. Som må være lov. Er du ikke så glad i vegansk kremost (noen varianter har en liten ettersmak), anbefaler jeg litt vanilje og litt sitronsaft i.

Antall: 1 kake // ca. 12 porsjoner
Tid: 1 time + avkjøling

Ingredienser:

  • 5 dl hvetemel
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts muskat
  • 1 ts nellik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl eplemos
  • 2 dl rapsolje eller annen nøytral olje
  • 2 dl soyamelk eller annen plantemelk

Glasur:

  • 200 g vegansk kremost
  • 100 g vegansk margarin
  • 2,5 dl melis

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle en form på ca 20*20 cm med bakepapir.

Rør sammen mel, sukker, kanel, ingefær, muskat, nellig, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen eplemos, olje og soyamelk i en mindre bolle. Hell det våte over i de tørre ingrediensene, og visp det hele raskt og kraft sammen til en jevn røre.

Hell over i formen, glatt til toppen slik at det blir jevnt. Stek i cirka 35 minutter, til kaken er tørr i midten (trepinnetesten).

Avkjøl kaken før du har på glasur (oppskrift under).

Glasur:

Rør sammen kremost og margarin. Spe med melis til du har en tyktflytende og søt nok glasur. Fordel på toppen av den avkjølte kaken.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

12 Comments

  1. Hei. Kan denne kaken lages dagen før eller helst samme dag?

    1. Mari Hult

      Den kan fint lages dagen før 🙂

  2. Edvin Tønder

    Lagde denne i dag! Ble litt på øyemål siden det er vanskelig å måle brun sukker og eplemos i dl, men ble kjempegod allikevel :))

    1. Mari Hult

      Så bra den ble god! 😀

  3. Ann H Jones

    Hei, er det eplemos som syltetøy, eller drikken eplemost? Tenkte jeg måtte dobbeltsjekke før jeg skaffer ingrediensene …

    1. Mari Hult

      Som syltetøy 🙂 Dersom du ikke har det kan du skjære opp et par epler i terninger, og koke dem med bitte litt vann.

  4. Ingvild

    Hei! 😊 Hvor stor kakeform bør jeg bruke hvis jeg bruker rundt form?

    1. Christina

      Jeg lurer på det samme! Hvor stor form hvis den er rund? og endrer det steketiden?

    2. Mari Hult

      Jeg synes det er litt vanskelig å gjette på, rett og slett, men kanskje 22 cm i diameter ca? Bruk trepinnetesten for å sjekke steketiden, jeg tipper det går helt fint med 5 minutter pluss minus uten at kaken blir verken våt eller tørr.

      1. Ingvild

        Det stemmer bra! 😊 Jeg googlet meg frem til at 22 cm er passe. Stekte kaken ca. 5 min. lenger. Kaka ble veldig godt tatt i mot av ikke-veggiskollegaer.🤩

  5. Ronja Risøy Lyngsgård

    Hei! Hvilken kremost vil du anbefale?

    1. Mari Hult

      Så lenge den er naturell (altså uten krydder og slikt) så funker alle typer 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *