krydderkake med kremostglasur

Vegansk krydderkake

Dette er en av de kakene som rett og slett ble skikkelig vellykka. Den ble perfekt saftig i steketiden (som kommer en del an på hva slags ovn du har, så bruk helst trepinnetesten uansett), og smaken ble også veldig god. Jeg tok den med på jobb, og kollegene meldte om den beste gulrotkaka de hadde fått på lenge. Etter tre, fire kommentarer sluttet jeg å korrigere dem, og bare sette pris på tilbakemeldingene.

Kremostglasuren her er også en av mine favoritter. Den er skikkelig smørbar og fin, og oppskriften gir en ganske god mengde. Som må være lov. Er du ikke så glad i vegansk kremost (noen varianter har en liten ettersmak), anbefaler jeg litt vanilje og litt sitronsaft i.

Antall: 1 kake // ca. 12 porsjoner
Tid: 1 time + avkjøling

Ingredienser:

  • 5 dl hvetemel
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts muskat
  • 1 ts nellik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl eplemos
  • 2 dl rapsolje eller annen nøytral olje
  • 2 dl soyamelk eller annen plantemelk

Glasur:

  • 200 g vegansk kremost
  • 100 g vegansk margarin
  • 2,5 dl melis

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle en form på ca 20*20 cm med bakepapir.

Rør sammen mel, sukker, kanel, ingefær, muskat, nellig, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen eplemos, olje og soyamelk i en mindre bolle. Hell det våte over i de tørre ingrediensene, og visp det hele raskt og kraft sammen til en jevn røre.

Hell over i formen, glatt til toppen slik at det blir jevnt. Stek i cirka 35 minutter, til kaken er tørr i midten (trepinnetesten).

Avkjøl kaken før du har på glasur (oppskrift under).

Glasur:

Rør sammen kremost og margarin. Spe med melis til du har en tyktflytende og søt nok glasur. Fordel på toppen av den avkjølte kaken.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *