

Blomkålsuppe med currysmak
Lyst på asiatisk mat i en fei? Kok blomkålsuppe med currypaste og kokosmelk, da vel! Denne retten lager du på under halvtimen, og den er full av god smak.
På toppen har jeg på litt cashewnøtter, koriander og mangochutney. Her kan du fint variere med f.eks. en klatt vegansk rømme.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ss olje til steking
- 2 ss rød currypaste
- 1 l vann med grønnsaksbuljongterninger
- 2,5 dl kokosmelk
- cashewnøtter, koriander og mangochutney til å ha på toppen
Framgangsmåte:
Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter til løken blir blank. Ha deretter i currypaste, og rør den sammen med løken. Ha i blomkålbuketter, og la dem steke i et par minutter. Hell deretter på vann med buljongterninger og kokosmelk. La det koke opp, og deretter koke til blomkålbitene er møre. Det tar cirka 10 minutter fra det begynner å koke (avhenger av størrelsen på bukettene).
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Du kan vurdere å smake til med litt salt – men er det salt i buljongpulveret så er det nok greit uten mer.
Servér suppen rykende varm, topp med cashewnøtter, koriander og mangochutney.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Er det indisk eller thai karripasta du bruker?
JEg bruker indisk her, men ser for meg at thai skal funke og 🙂