Vegansk ukemeny: uke 14, 2020

På denne ukens meny står mange av de store favorittoppskriftene på bloggen. Bakt søtpotet, grønnkålboller og daal med kokosris må være noe av det beste jeg vet om – så her håper jeg virkelig at du finner masse inspirasjon til å lage kjempegode plantebaserte måltider!

Mandag: indisk blomkålsuppe

Denne suppen har rett og slett masse gode grønnsaker oppi. Potet er en evig favoritt hos meg, likeså blomkål og grønnkål. I tillegg får vi god smak fra hvitløk, sjalottløk, ingefær og indisk krydder, og god protein fra ertene. Suppen leverer på alle fronter.

Tirsdag: pasta med grønnkålboller

Her får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy når den stekes, så den gjør virkelig en bra innsats for resultatet her. Det skal den ha. Til å sette smak på det hele bruker vi grønnkål, hvitløk, vårløk og chili, mens kikertmel hjelper med å binde det sammen.

Bollene blir servert med pasta, og siden de er så gode som de er, synes jeg at det holder med småtomater og basilikum som “saus”.

veganske grønnkålboller oppskrift vegetarbloggen

Onsdag: ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

Her gnir jeg blomkålbuketter inn i litt krydder, og mens de bakes i ovnen lager jeg en enkel tahinisaus og gjør klar noen gode “toppinger”. Det går kjapt, det smaker godt, og det er mat som er bra for både oss og planeten. Synes du at 1 blomkål på 2 porsjoner blir litt lite mat, anbefaler jeg å servere med litt couscous eller ris.

Torsdag: chana aloo gobi

Libanesisk blomkål i går, indisk blomkål i dag… Dette er en aloo gobi (klassisk rett med poteter og blomkål) med selskap av kikerter (chana). Retten er proteinrik, mettende og smaker skikkelig mye. Og godt. Det er bra.

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

En nydelig vri på fredagstacoen! Her snakker vi bakt søtpotet, most avokado, krydra kikerter, granateplekjerner og frisk koriander. Nom!

Lørdag: potetburgere med quinoa (videooppskrift)

Hallo så godt! Disse burgerne smaker skikkelig godt av potet, de er myke inni og knaser godt i kantene. Her har jeg bare smaksatt dem med hvitløk, persille, salt og pepper, men her er det virkelig rom for å variere. Hva med en meksikansk krydderblanding, eller noen indiske smaker? Prøv deg fram med det du liker best!

Søndag: daal med kokosris

Dette er indisk linsestuing passende for middagsbordet på en søndag! For det første lager vi en skikkelig god linsestuing, med masse kokosmelk for den gode smaken. For det andre gjør vi ekstra stas på risen, som får koke med både kokosmelk og krydder. På toppen av det hele serverer vi retten sammen med chutney og naan – så her er det virkelig bare å glede seg til maten er ferdig.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *