vegansk pad thai oppskrift

Pad thai med peanøttsaus

Nudler i peanøttsaus altså! Kjapt, lettvint og ohlala så godt! Hver gang!

Dette er en av mine absolutte favoritter, som jeg ender opp med å lage omtrent hver gang jeg har det travelt. I denne varianten har jeg i masse tofu, som jeg liker best når den blir stekt en god stund. I tillegg litt grønnsaker, her er det virkelig mulighet til å variere. Både rotvekster og ulike typer kål fungerer utmerket i pad thai.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 300 g fast tofu
  • 100 g hodekål
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • 3 ss peanøtter
  • et par stilker koriander
  • 0,5 lime
  • 200 g tykke risnudler
  • olje til steking

Saus:

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 dl vann
  • 2 dl peanøttsmør
  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,5 lime
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts riseddik, eventuelt annen hvit eddik

Framgangsmåte:

Press ut overflødig væske av tofuen, skjær den deretter i små terninger. Skjær kål og gulrot i tynne strimler. Skjær vårløken i tynne ringer. Grovhakk peanøtter og koriander, skjær lime i båter.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll dem godt i kaldt vann, slik at kokeprosessen stopper.

Rør sammen sausen (oppskrift under).

Når alt dette er klart kan du starte å steke retten – det går ganske kjapt når du kommer i gang, så da er det greit å ha resten ferdig.

Varm opp noen spiseskjeer olje til medium/høy temperatur i en stor stekepanne. Ha i tofuterningene og stek dem til de begynner å bli gylne i kantene. Jeg synes det er godt med skikkelig stekt tofu, så pleier å ta et par ekstra minutter så alle kantene blir gylne.

Ha deretter i kål, gulrot og halvparten av vårløken, stek videre i et par minutter. Ha så i nudlene, stek i et par minutter mens du vender på det hele (nudlene brenner seg raskt). Til slutt heller du på sausen (oppskrift under). Stek til den begynner å koke (det går fort), skru deretter av varmen.

Ha nudler, tofu og saus over i dype tallerker. Topp med resten av vårløken, koriander, peanøtter og limebåter. Servér retten rykende varm.

Saus:

Riv eller finhakk hvitløken. Ha i en bolle, visp inn vann, peanøttsmør, soyasaus, limesaft, brunt sukker og eddik.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *