Vegansk ukemeny: uke 13, 2020

Hva med suppe, pasta, curry, chili eller vafler til middag i uka som kommer?

Her er syv varierte middagsforslag, forhåpentligvis med noe for enhver smak.

Mandag: gresskarsuppe med kikerter

En smakfull og varmende gresskarsuppe toppes med sprøstekte kikerter. Nydelig!

Tirsdag: pasta i blomkålsaus

Koker du blomkål og kjører det i foodprocessor med krydder og litt godsaker, da får du faktisk en skikkelig fyldig og smakfull saus som passer perfekt med pasta.

vegansk pasta i blomkålsaus

Onsdag: tofu i søtsur saus (videooppskrift)

Søtsur saus var mitt første møte med “kinarestauranter” i ungdomstiden. Etter å ha smakt det første gang kunne jeg ikke lenger forstå folk som valgte å spise på, vel, ikke-kinarestaurant. Med sødme og syrlighet i sausen, stekt og salta kjøtt til (sorry, verden) og ikke minst fancy utskjærte gulrøtter så var det lite som kunne matche disse rettene.

Her er min egen versjon, med stekt og salta tofu (mmm), noen grønnsaker, ris og en tykk, søt og sur saus.

Torsdag: indisk linsecurry

Jeg blir aldri lei av indiske linsegryter. Aldri, aldri, aldri! I denne varianten dropper jeg alle de ulike krydderne, og kjører på med helt vanlig, gult currypulver.

Fredag: chili sin carne

Denne oppskriften baserer seg på tørka bønner som blir bløtlagte først, deretter kokt i den gode sausen. Det gjør at de får ekstra mye smak. Et annet triks for god smak er å tilsette både kaffe og kakao i gryta. Det gir en litt annerledes vri på retten, men funker skikkelig bra.

Lørdag: middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre?

Dette er en grovere og usøtet variant, som gjør seg både med pålegg og med middagstoppinger. Jeg elsker jo sopp, og når den stekes skikkelig og smaksettes med soyasaus synes jeg at den er på sitt aller beste. Passer godt på vafler også. Oppå der igjen har vi avokado for anledningen, men det kan fint byttes ut med for eksempel kokte erter for et mer proteinrikt (og kortreist) alternativ.

veganske vafler

Søndag: stekepannelasagne (videooppskrift)

Stekepannelasagne, lasagnepanne, one pot lasagne… Jeg vet helt ærlig ikke hva denne retten heter. Men, jeg vet at den er god. Og at den er mye enklere å lage enn vanlig ovnsbakt lasagne. For det første trenger du ikke en stekeovn, så de fleste kan lage retten på hybelen og på hytta. I tillegg trenger du jo ikke mer enn én gryte eller panne.

bilde av vegansk lasagnepanne

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *