Rydd ut av kjøkkenskapet-panne

I anledning korona-krisen har jeg sagt at jeg tror jeg kunne levd en måned hjemme uten å måtte handle mat. Det hadde nødvendigvis ikke blitt det mest spennende kostholdet, og jeg ville ha savnet friske grønnsaker, men jeg tror virkelig at jeg kunne holdt meg lenge fra å handle om jeg måtte.

Denne oppskriften er egentlig en slik variant. Grønnsakene jeg bruker fant jeg nederst i grønnsaksskuffen. En halv søtpotet, en kvart brokkoli, litt myk hvitløk (smaker like godt!) og en stor stilk grønnkål der jeg kuttet bort et par brune blad. Nudlene jeg har brukt har jeg faktisk hatt liggende fra vi lagte maten til “Sykt enkelt” for mer enn to år siden, de holder seg også like bra. Siden de er laget av bokhvete, bidrar de med ekstra protein til retten, som alltid er hyggelig.

Sausen er laget av produkter jeg alltid har stående, og som har en tendens til å holde lenge: peanøttsmør, soyasaus, sesamolje, sirup og chiliflak. På toppen har jeg litt koriander (som kan sløyfes) og peanøtter (som fint kan erstattes med f.eks. sesamfrø).

Vi snakker ofte om at det er lettere å spise vegansk om du har et okei tørrvarelager. Det er masse langstidsholdbare råvarer som passer supert i et vegansk kosthold – spesielt er vi heldige med at proteinkildene våre ikke er lett bedervelige… Tørka belgvekster, quinoa og bokhvete, samt nøtter, frø og kjerner kan jo holde seg i mange år. Mindre matsvinn – og mer å spille på når det ikke er like enkelt/gøy å gå i dagligvarebutikken!

Antall: 1 porsjon
Tid: 15 minutter

Ingredienser: 

 • 0,5 søtpotet
 • 0,25 brokkoli
 • 1 stilk grønnkål (ca 50 gram)
 • 2 ss peanøtter
 • 100 g bokhvetenudler
 • olje til steking
 • noen stilker koriander

Saus: 

 • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
 • 1 ss sesamolje
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ts chiliflak
 • 1 ss sirup
 • 2 ss peanøttsmør

Framgangsmåte: 

Skrell søtpoteten og skjær den i ganske små terninger. Del brokkoli i buketter, og riv bladene av grønnkålstilken. Grovhakk nøttene.

Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet når de er ferdige.

Ha en stekepanne på medium til høy temperatur, og ha i litt olje. Ha først i søtpotetterningene og la dem surre i et par minutter. Tilsett deretter brokkoli og grønnkål, og la det steke noen minutter til. Ha i nudlene og hell på sausen (oppskrift under). Vend alt godt sammen.

Ha over på tallerken, topp med koriander og peanøtter.

Saus: 

Riv eller finhakk hvitløk. Ha i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *