Squash-spagetti med rød pesto

Squashgetti, eller rett og slett lange, tynne strimler av squash med form som spagetti, er en type rå mat jeg ble introdusert til i London allerede i 2011. Der ble det rett og slett brukt for å lage rå pastaretter. Squashen trenger ikke varmebehandles, den smaker kanskje lite, men trekker til seg smak fra ulike sauser. Å bytte ut pastaen med squash er også et fint triks for å få i seg litt mer grønnsaker, i tillegg er varianten et glimrende alternativ for dem som er allergiske mot gluten. Og ja – det går kjapt å lage.

Men – spagetti laget av squash må få følge av mye smak. Her bruker jeg umami-bombene soltørka tomater som basis, jeg får også masse god smak fra basilikum og hvitløk, og pinjekjerner blir et slags protein-alibi. På toppen har jeg noen små, søte, ferske tomater som passer perfekt til.

Jeg har brukt en spiralizer her, og det er det jo ikke alle som har hjemme. Heldigvis trenger du ikke gå til innkjøp av det for denne retten sin skyld – har du en mandolin kan du bruke den, eventuelt kan du skjære tynne skiver av squashen, og deretter skjære dem i tynne strimler. Du trenger bare et par ekstra minutter.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 10 minutter

Ingredienser:

  • 1 squash
  • 150 g soltørka tomat i olje
  • 2 ss pinjekjerner
  • noen basilikumstilker
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • salt og pepper
  • kirsebærtomater i biter

Framgangsmåte:

Lag spagetti av squashen med en spiralizer eller mandolin. Eventuelt kan du bruke en god kniv, og legge på fem minutter på tidsbruken på denne oppskriften.

Kjør soltørka tomat (uten oljen) i en foodprocessor sammen med pinjekjerner, basilikum, hvitløk, salt og pepper. Skjær tomatene i to. Bland alt sammen og servér (gjerne med basilikumblader på toppen).

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ RÅ MAT. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *