pasta i gresskarsaus

Pasta i gresskarsaus

Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

Oppskriften er verken komplisert eller tar lang tid – men det er en del små operasjoner du må gjøre, som det er greit å time.  Du skal koke gresskar, lage saus av dette, koke pasta, og steke sopp, hvitløk og spinat. Til slutt skal du har pastaen og gresskarsausen over i pannen med soppen. Er du dreven på kjøkkenet kan du starte på både gresskar, pasta og sopp samtidig, for meg blir det bitte litt for mye.

Jeg foretrekker å få gresskaret på kok først, og deretter kutte og måle opp alt det andre. Så lager jeg gresskarsausen (det gjør ingenting om den blir litt kald, for den skal varmes igjen). Deretter starter jeg å koke pasta samtidig som jeg starter å steke sopp. Dette tar cirka like lang tid. På slutten skal alt sammen i pannen.

Om du synes det er litt stress å gjøre flere ting på en gang, kan du koke pastaen på forhånd, og skylle den i kaldt vann etterpå (slik at kokeprosessen stopper). Deretter kan du lage gresskarsausen. Til slutt gjør du klar soppen, og i pannen med den varmer du opp både pastaen og gresskarsausen.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

 • 100 g erter
 • 100 g cashewnøtter
 • 100 g gresskar*
 • 200 g aromasopp
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 50 g spinat
 • 2 toppa ss næringsgjær
 • 3 ss soyasaus
 • 0,5 sitron
 • 1 ts chiliflak
 • 1 dl vann
 • 200 g tørka spagetti eller annen pasta (pass på at den er uten egg)
 • salt
 • olje til steking

*er det mye skall og kjerner i gresskarbiten kan du beregne ca. 150 g.

Framgangsmåte: 

Bruker du frosne erter, starter du med å ta dem ut av fryseren og måle dem opp. Står de i en skål på kjøkkenbenken tiner de fort – for litt fortgang kan du helle i litt kokende vann.

Ha nøttene i en liten bolle med vann, la dem ligge slik til gresskaret er ferdigkokt. Kok opp godt med vann i en liten og en større gryte.

Fjern skall og kjerner fra gresskaret, og skjær innmaten i terninger. Ha disse i den lille gryten, og kok til de er møre. I den andre gryten skal du ha pastaen, en det kan du vente med til du starter med å steke sopp litt senere.

Skjær soppen i tynne skiver. Finhakk hvitløk og vask spinat.

Når gresskaret er ferdigkokt, siler du av vannet og har gresskarbitene i en foodprocessor. Hell vannet av cashewnøttene og ha dem over med gresskaret. Tilsett næringsgjær, soyasaus, sitronsaft, chiliflak og 1 dl vann, og kjør til du har en helt jevn saus.

Ha spagettien i den store gryten, tilsett også 1 ts salt. Kok til al dente-konsistens. Sil av vannet rett etterpå.

Varm opp litt olje til høy temperatur i en stekepanne. Ha i soppen og stek den til den begynner å bli gyllen og fin. Skru varmen ned til medium, ha i hvitløk og spinat, og la det steke i et par minutter. Tilsett gresskarsaus, vend den sammen med soppen og spinaten. Ha i ertene, rør sammen slik at de blir gjennomvarme i sausen. Vend deretter inn den kokte spagettien. Servér retten med en gang, gjerne toppet med litt basilikum, og eventuelt noen flere chiliflak.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *