Vegansk ukemeny, uke 12 2020

Hver uke setter jeg sammen en ukemeny med syv ulike middagsretter, der jeg prøver å variere godt slik at det blir noe for enhver smak.

Ukens meny inneholder blant annet suppe, pasta, taco og risotto, og har smaker fra mange ulike land. Håper du finner noe som frister!

Mandag: pastinakksuppe med persillepuré

Dette er en skikkelig, skikkelig god suppe med fyldig pastinakk, smakfull persille og sprø chips på toppen.

Tirsdag: lettvint pasta i kremet soppsaus (videooppskrift)

Dette er en vanvittig rask og enkel pastarett med råvarer du kjøper på nærbutikken.

Onsdag: black pepper tofu

Kjempegod tofuvariant i kanskje verdens beste saus. Må bare prøves!

vegansk fritert black pepper tofu oppskrift

Torsdag: stekt blomkålris (videooppskrift)

Torsdag og vi drar i gang med en aldri så liten restemiddag. Dette er ganske som stekt ris, egentlig. Virkelig perfekt om du har en blomkål som begynner å bli myk i skuffen. Mal dem opp, stek i panna, og tilsett masse godt! Her går jeg for en slags middelshavs-variant, med pinjekjerner, granateple, sitron, eple, karri og persille.

Fredag: taco med quinoa og søtpotet

Disse herlige tacoene består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole.

Lørdag: kikertboller med nøtter

Disse kikertbollene har litt av det meste. Kikerter og nøtter byr på protein og gjør deg mett. Havregryn og ris gir konsistens og hjelper bollene med å henge sammen. Løk, hvitløk, basilikum, tomatpuré og næringsgjær gir god smak med masse umami, og spinat er sunt og grønt.

Søndag: rødbeterisotto med erter

Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

vegansk rødbeterisotto

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *