

Ovnsbakt søtpotetcurry
Hohoho så godt!
Jeg elsker søtpotet. Jeg elsker curry. Og ovnsbakt mat? Stor tilhenger.
Jump to Recipe

Dette er rett og slett en supergod variant, der vi har i masse godsaker som får bakes sammen i ovnen. Resultatet er nydelig smak og “restaurantcurry-konsistens”.
I tillegg slipper du å henge over grytene, og la ovnen gjøre jobben. Og det er jo digg.

Retten kan serveres som den er uten noe tilbehør til. På bildene her har jeg likevel servert den med ris og mangochutney, fordi jeg synes det er så godt. Da holder oppskriften til fire porsjoner.
Dersom du dropper risen får du nok til to (store) porsjoner.


Ovnsbakt søtpotecurry
Knallgod indisk middag som metter godt! Retten kan serveres som den er uten noe tilbehør til. På bildene her har jeg likevel servert den med ris og mangochutney, fordi jeg synes det er så godt. Da holder oppskriften til fire porsjoner. Dersom du dropper risen får du nok til to (store) porsjoner.
Ingredients
- 200 g tørka linser brune eller grønne
- 600 g søtpotet ca. 2 mellomstore
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 2 cm ingefær
- 1 ss olje til steking
- 1 ss gurkemeie
- 1 ss spisskummen
- 1 ss garam masala
- 5 dl kokosmelk
- 2 bokser knuste tomater a 4 dl
- 2,5 dl vann
- salt
- pepper
- 1 sitron
- 4 stilker koriander
- ris til servering
- mangochutney til servering
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft), og finn fram en gryte som tåler å stå i ovn.
- Bløtlegg linsene i litt vann mens du gjør klar resten. Har du tid er det best å legge dem i bløt noen timer før oppstart.
- Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær.
- Sett gryten på komfyren, ha i litt olje og varm den opp til medium temperatur. Ha i hvitløk, sjalottløk, ingefær, gurkemeie, spisskummen og garam masala, og la det steke i noen minutter. Ha deretter i søtpotetterningene, kokosmelk, knuste tomater, vann, salt, pepper og saften fra sitronen. Sil vannet av linsene og ha i dem også. Rør godt sammen.
- Ha lokk på gryten, og flytt den fra komfyren og inn i stekeovnen. La den stå der i 50-55 minutter. Ta ut, juster eventuelt med litt med krydder, og server retten rykende varm. Jeg synes at det smaker godt med litt koriander på toppen, og ris og mangochutney ved siden av.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Advert
Advert
kan jeg bruke en sånn lasagneform? eller blir det for lite i ovnen?
(jeg har ingen gryter som kan være i ovnen) jeg ser på bloggen din og lager matplan etter dine oppskrifter hver uke, elsker middagene dine! <3
Takk for all hjelpen du har gitt meg gjennom hver dag/uke 🙂
Dersom størrelsen holder alt, så går det nok helt fint det også 🙂 Veldig hyggelig å høre at du finner hjelp i bloggen! <3
Tror dette her er favorittretten min.. Har laget den igjen og igjen… og igjen!
Fantastisk god!
SÅ KOSELIG å høre!! 😀
Hurra 🙂 🙂
Denne syns jeg var litt tam!