Ovnsbakt havregrøt

Og plutselig ble havregrøten som en kake!

Ovnsbakt havregrøt er et skikkelig kult fenomen – og det er ikke så mye verre enn at havregrøten bakes i ovn istedenfor å kokes i gryte. Det tar litt lengre tid, men resultatet er virkelig vel verdt det! Det blir litt som en kake egentlig, eller smuldrepai kanskje, og den gode lukten fra stekeovnen får du på kjøpet.

På grunn av tidsbruken blir dette helst en helgefrokost hjemme hos meg, og da smeller jeg like så godt til og har i banan, mandler, sirup og blåbær for ekstra god smak.

Når det kommer til porsjoner her – denne oppskriften er til én stor porsjon, og det er det du ser på bildene. Serverer du den uten noe til så blir du fortsatt mett, men om du har mye yoghurt ved siden av kan du egentlig beregne den til to.

Antall: 1 (stor) porsjon
Tid: 25 minutter (mesteparten av tiden er ovnsbaking)

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts kanel
  • 0,5 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss sirup
  • 1 dl blåbær
  • eventuelt litt vegansk yoghurt til servering (naturell eller vanilje)

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft).

Skrell bananen. Grovhakk mandlene,

Mos bananen i en bolle. Rør inn mandler, havregryn, chiafrø og kanel. Ha deretter i mandelmelk, vann og sirup, og rør det hele sammen. Vend inn blåbærene til slutt. Ha over i en ildfast form..

Sett i ovnen og bak i 15-20 minutter, til bananene på toppen er gylne. Smaker godt med litt yoghurt til.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE GRØTOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

4 Comments

  1. Kjempe godt! lagde det til kvelds idag anbefaler alle å lage det

    1. Mari Hult

      Så veldig hyggelig å høre 🙂

  2. Hvor stor form bruker du her?

    1. Mari Hult

      Det er ca. 15*15 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *