Indisk ukemeny

Indisk mat er en skikkelig favoritt hos meg, og jeg lager det veldig ofte når jeg skal kose meg litt ekstra.

Denne ukemenyen består av syv ulike middagsretter, men når det kommer til indisk mat så synes jeg det er veldig gøy å lage litt ekstra tilbehør – i alle fall noen ganger. Jeg tror det kommer av at vi på indiske restauranter alltid får smake så mye forskjellig, og da kan jeg jo ikke være dårligere hjemme…

Så først – noen av tilbehørsfavorittene mine:

Indisk ris med peanøtter

Stekte poteter

Lettvint daal (linsestuding)

Naan

Mangochutney

Og så: hovedrettene! Disse er virkelig gode som de er, men kan, om du har lyst og tid, server med litt av tilbehøret nevnt over.

Mandag: søtpotetsuppe

En av mine favorittbruksområder for søtpotet er suppe – ikke bare smaker den godt, den gir også suppen en skikkelig fyldig og silkemyk konsistens. Perfekt med indiske smaker.

vegansk søtpotetsuppe oppskrift vegetarbloggen

Tirsdag: daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Hverdagsluksus!

vegansk daal med grønnsaker

Onsdag: blomkål tikka masala

Nydelig indisk middag med blomkål, kikerter og en supergod kokosris.

Torsdag: pytt i panne/restemiddag

Så – har du masse grønnsaksrester og muligens litt bønnerester liggende i kjøleskapet, klare til å bli forvandlet til et fabelaktig måltid?

vegansk indisk pytt i panne oppskrift

Fredag: tandooriwraps

Flate pitabrød fylt med ovnsbakt blomkål med indisk krydder, hummus og salat.

vegansk indisk wrap oppskrif

Lørdag: søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

Søndag: gryte med poteter og erter (videooppskrift)

Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn!

Her bruker jeg duoen i en herlig gryterett som jeg virkelig elsker. Ved siden av har jeg ris og mangochutney – det gir virkelig en supergod søndagsmiddag.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *