Spagetti med sopp og hvitløk

Spagetti med sopp og hvitløk

Dette er en skikkelig kjapp, lettvint og sykt god pastarett, som er redningen for meg i mang en travel hverdag. Her setter vi først spagettien på kok, deretter kutter vi sopp, hvitløk, chili og basilikum, steker dem i panna med god olje, før pasta røres inn og pinjekjerner drysses over. Et kvarter etter oppstart står middagen på bordet. Så enkelt, og utrolig smakfullt.

Suksessfaktoren i denne retten består av fire ting: Pastaen metter, soppen byr på umami, pinjekjernene inneholder ekstra protein – og hvitløk og chili smaker hvitløk og chili. Enkel rett som krysser av i mange bokser, rett og slett.

Dette er en veldig grei basisoppskrift, som kan bygges ut med flere typer grønnsaker. Bruk det du finner i grønnsaksskuffen om du vil – her smaker det for eksempel godt med brokkoli, squash eller spinat i. Eller kanskje sprøstekt tofu?

Antall: 1 porsjon
Tid: 15 minutter

Ingredienser: 

  • 100 g tørka spagetti (eller annen pasta)
  • 200 g aromasopp
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1/4 rød chili
  • noen stilker basilikum
  • 3 ss pinjekjerner
  • kaldpresset rapsolje eller olivenolje til steking
  • salt og pepper
  • eventuelt noen chiliflak

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Mens den koker gjør du klar resten.

Skjær aromasopp i skiver, og finhakk hvitløk, chili og basilikum.

Varm opp en stekepanne til medium/høy temperatur. Rist først pinjekjernene i noen minutter. Legg dem til sides, ha olje i pannen og stek soppen til den begynner å bli gyllen. Skru varmen ned til medium, ha i hvitløk, chili og basilikum. Rør godt sammen og la det steke videre til pastaen er ferdig kokt. Dryss på litt salt og pepper.

Sil vannet av pastaen, og ha den over i pannen med soppen. Vend alt godt sammen. Ha over på en tallerken, dryss på pinjekjerner og eventuelt noen chiliflak, og servér retten rykende varm.

Tips: Du kan gjerne legge til flere grønnsaker her. Hva med stekt brokkoli eller squash i?

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTARETTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *