

Spagetti med sopp og hvitløk
Dette er en skikkelig kjapp, lettvint og sykt god pastarett, som er redningen for meg i mang en travel hverdag. Her setter vi først spagettien på kok, deretter kutter vi sopp, hvitløk, chili og basilikum, steker dem i panna med god olje, før pasta røres inn og pinjekjerner drysses over. Et kvarter etter oppstart står middagen på bordet. Så enkelt, og utrolig smakfullt.

Suksessfaktoren i denne retten består av fire ting: Pastaen metter, soppen byr på umami, pinjekjernene inneholder ekstra protein – og hvitløk og chili smaker hvitløk og chili. Enkel rett som krysser av i mange bokser, rett og slett.
Dette er en veldig grei basisoppskrift, som kan bygges ut med flere typer grønnsaker. Bruk det du finner i grønnsaksskuffen om du vil – her smaker det for eksempel godt med brokkoli, squash eller spinat i. Eller kanskje sprøstekt tofu?

Antall: 1 porsjon
Tid: 15 minutter
Ingredienser:
- 100 g tørka spagetti (eller annen pasta)
- 200 g aromasopp
- 1/2 kinesisk hvitløk
- 1/4 rød chili
- noen stilker basilikum
- 3 ss pinjekjerner
- kaldpresset rapsolje eller olivenolje til steking
- salt og pepper
- eventuelt noen chiliflak
Framgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Mens den koker gjør du klar resten.
Skjær aromasopp i skiver, og finhakk hvitløk, chili og basilikum.
Varm opp en stekepanne til medium/høy temperatur. Rist først pinjekjernene i noen minutter. Legg dem til sides, ha olje i pannen og stek soppen til den begynner å bli gyllen. Skru varmen ned til medium, ha i hvitløk, chili og basilikum. Rør godt sammen og la det steke videre til pastaen er ferdig kokt. Dryss på litt salt og pepper.
Sil vannet av pastaen, og ha den over i pannen med soppen. Vend alt godt sammen. Ha over på en tallerken, dryss på pinjekjerner og eventuelt noen chiliflak, og servér retten rykende varm.
Tips: Du kan gjerne legge til flere grønnsaker her. Hva med stekt brokkoli eller squash i?

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTARETTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: