Kremet risotto med sopp og erter

Denne risottoen var overraskende god. Rett og slett. Jeg er veldig glad i risotto, lager det ofte – og stort sett med sopp i hovedrollen. Men denne varianten altså…

I selve risottoen har jeg i litt kokosmelk, som gjør den utrolig kremet og ekstra fyldig. Men det som virkelig løfter den, er en frisk pesto på toppen. Denne står i perfekt kontrast til kokosmelkrisottoen, og ja – det ble bare veldig godt.

For å få i litt ekstra protein i retten har jeg i erter – en fabelaktig råvare som vi gjerne kan spise mer av! Erter er en av få belgvekster som dyrkes her i Norge, så den er både kortreist, smakfull og næringsrik. Veldig bra for en liten grønn kule.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • frisk oregano og basilikum
  • 200 g aromasopp
  • 250 g risottoris
  • 2 ss kaldpresset rapsolje
  • 5 dl vann med buljongpulver (varmt)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • salt og pepper
  • 50 g erter

Pesto:

  • 1 liten bunt basilikum
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 3 ss pinjekjerner
  • 0,5 dl kaldpresset rapsolje
  • 0,5 sitron

Framgangsmåte:

Finhakk hvitløk og urter. Skjær sopp i skiver. Skyll risen i kaldt vann.

Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i hvitløk og sopp, og la det surre i et par minutter. Spe med olje om det blir tørt. Rør deretter inn urtene og risen. Spe med litt og litt vann med buljongpulver, la det hele tiden koke inn før du har i mer. Til slutt rører du inn kokosmelk, smaker til med salt og pepper, og har i erter. Server risottoen med en god spiseskje pesto på toppen (oppskrift under).

Pesto: 

Ha basilikum, hvitløk, pinjekjerner, rapsolje og sitronsaft i en foodprocessor, og kjør til du har en grov pesto. Smak eventuelt til med litt salt.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE RISOTTOOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *