

Potettaco
Taco er og blir en av mine favorittmiddager, og jeg elsker å variere fyllet fra gang til gang. Denne varianten inneholder to av de tingene jeg liker aller best – ovnsstekte potetterninger og cashewkrem. Steingodt!

Antall: 2 porsjoner
Tid: 35 minutter
Ingredienser:
- 2 dl rå cashewnøtter
- rapsolje
- 2 mellomstore/store poteter
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 1 ts spisskummen
- salt
- 1 boks sorte bønner
- litt grønn salat
- 2 tomater
- noen stilker koriander
- 1 dl vann
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
- 0,5 kinesisk hvitløk
- pepper
- maistortillas
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i vann mens du gjør klar resten. Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje. Skjær potetene i små terninger. Fordel dem utover stekebrettet, men spar et kvart hjørne. Dryss på paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver, spisskummen og 0,5 ts salt. Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en liten ildfast form. Sett denne på den ledige delen av stekebrettet, og sett i ovnen. Poteter og bønner skal stekes i cirka 15 minutter, gjør klar resten i mellomtiden.
Finsnitt salat, og skjær tomatene i små terninger. Finhakk koriander.
Sil vannet av nøttene, og ha dem i en food processor. Tilsett 1 dl vann, sitronsaft, næringsgjær, hvitløk, salt og pepper, kjør til du har en helt jevn, kremete masse. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte ned masse som legger seg oppover kantene på maskinen (spesielt de første minuttene).
Varm tortillas etter anvisning på pakken.
Sett alt utover spisebordet i skåler, eller anrett tacoene slik:
bønner i bunn på tortillaen, deretter poteter, så salat, tomat, koriander, med cashewkrem til slutt.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MEXICO.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: