potettaco

Potettaco

Taco er og blir en av mine favorittmiddager, og jeg elsker å variere fyllet fra gang til gang. Denne varianten inneholder to av de tingene jeg liker aller best – ovnsstekte potetterninger og cashewkrem. Steingodt!

Antall: 2 porsjoner
Tid: 35 minutter

Ingredienser:

 • 2 dl rå cashewnøtter
 • rapsolje
 • 2 mellomstore/store poteter
 • 0,5 ts paprikapulver
 • 0,5 ts chilipulver
 • 0,5 ts hvitløkspulver
 • 1 ts spisskummen
 • salt
 • 1 boks sorte bønner
 • litt grønn salat
 • 2 tomater
 • noen stilker koriander
 • 1 dl vann
 • 1 ss sitronsaft
 • 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • pepper
 • maistortillas

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene i vann mens du gjør klar resten. Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje. Skjær potetene i små terninger. Fordel dem utover stekebrettet, men spar et kvart hjørne. Dryss på paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver, spisskummen og 0,5 ts salt. Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en liten ildfast form. Sett denne på den ledige delen av stekebrettet, og sett i ovnen. Poteter og bønner skal stekes i cirka 15 minutter, gjør klar resten i mellomtiden.

Finsnitt salat, og skjær tomatene i små terninger. Finhakk koriander.

Sil vannet av nøttene, og ha dem i en food processor. Tilsett 1 dl vann, sitronsaft, næringsgjær, hvitløk, salt og pepper, kjør til du har en helt jevn, kremete masse.  Du må nok stoppe et par ganger for å dytte ned masse som legger seg oppover kantene på maskinen (spesielt de første minuttene).

Varm tortillas etter anvisning på pakken.

Sett alt utover spisebordet i skåler, eller anrett tacoene slik:

bønner i bunn på tortillaen, deretter poteter, så salat, tomat, koriander, med cashewkrem til slutt.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MEXICO. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *