

Gulrot- og linsesuppe
Dette er en nydelig gulrotsuppe med asiatiske smaker, du lager den på under halvtimen, og den inneholder masse god næring (inkludert protein fra røde linser og pinjekjerner). Altså check, check, check! Perfekt til travle hverdager når vil ha en god og varmende middag innimellom jobb, sosialt, trening og alt det andre som hører med.

Er du av dem som liker å planlegge ekstra godt, da kan jeg opplyse om at denne suppen fint kan lages en dag eller to i forveien, og oppbevares i kjøleskap.
Du kan også ha den med deg på skole/jobb/tur i termos, eller i en beholder som kan varmes opp i mikroen.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter
Ingredienser:
- 2 store gulrøtter
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 0,5 dl tørka røde linser
- 1 ss rapsolje
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts chilipulver
- 2,5 dl vann
- 2,5 dl kokosmelk
- salt og pepper
- et par stilker friske urter, en eller to av disse: basilikum, oregano, timian, rosmarin, bladpersille
- 2 ss pinjekjerner
Framgangsmåte:
Skrell eller vask gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Riv eller finhakk hvitløk. Skyll linsene i kaldt vann.
Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i hvitløk, gurkemeie, spisskummen og chilipulver, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter gulrotbiter og linser, rør alt godt sammen. Hell på vann og kokosmelk og la det koke opp. Småkok til gulrøttene er møre. Kjør jevnt med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Topp med urter og pinjekjerner.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: