Her er de første utstillerne til Oslo vegetarfestival 2020

30. og 31. mai arrangeres årets utgave av Oslo vegetarfestival – Norges største og eldste veganfestival. I løpet av disse to dagene forvandles Kubaparken til en gigantisk grønn oase med kokkekurs, foredrag, matboder, utstillere og herlige folk.

– Noe av det vi liker best med Oslo Vegetarfestival er alle de finne folkene som er der, og vi håper at folk vil benytte anledningen til å komme fra hele landet for å kose seg på en vegetarhelg i Oslo, sier arrangør Heidi Røneid.

Selv om det er over tre måneder til, er vi mange som har begynt å glede oss. Festivalen kalles ikke årets høydepunkt for veggiser uten grunn!

Og ventetiden? Den blir alltid litt kortere når vi får vite mer av det som skal skje.

– Det har allerede meldt seg på mange utstillere, og vi får helt vann i munnen av å tenke på alt vi skal spise. Vi får mange spennende nykommere i år, for eksempel Vege Mama. Hun lager nydelig, næringsrik mat som smaker fantastisk, så hvis du liker fermentert mat bør du sjekke ut standen hennes.

Heidi vil snakke mer om matområdet.

– Her blir det fullt av boder med street food fra hele verdens, som f.eks. indisk, meksikansk, asiatisk, retter inspirert av land langs silkeveien, belgiske vafler toppet med sjokolade, softis og friske bær og mye annet godt. I år kommer også Cake Sisters for første gang, de lager fantastiske kaker som vi har siklet lenge på i sosiale medier og gleder oss til å prøve.

I tillegg til matstands, er det alltid masse utstillere som selger produkter.

– Festivalgjestene våre ønsker å handle ting av god kvalitet som varer lenge. Skal du stille ut hos oss må du være obs på nettopp dette, slik at folk får kjøpt gode produkter uten plast, artikler som gjør det lettere å leve «zero waste», miljøvennlige varer og som ikke minst ting som ser utrolig bra ut. Det kommer for eksempel til å være masse lekre klær som er produsert bærekraftig og med omtanke for miljøet.

Men du trenger ikke ha et stort budsjett for å gå på festival. Kurs og foredrag er f.eks. inkludert i billettprisen. I tillegg er det freebies up for grabs. forhåndskjøpt billett. For eksempel får de 250 første besøkende på lørdag eller søndag med , en goodie-bag med produkter og vareprøver helt gratis.

– På festivalen blir det også masse smaksprøver og mange utstillere lanserer nye produkter. Oatly lover gratis kaffe og iskrem til alle, hos Plantego’ kan du være smakstester for ulike pålegg de vurderer å lage, og Coop Vegetardag serverer deilige retter fra denne voksende serien. Så hvis du har lyst til å prøvesmake masse nytt vet du hvor du må være siste helgen i mai.

Foreløpig utstillerliste

Coop Vegetardag 

Coop Vegetardag har mange spennende plantebaserte produkter og slipper stadig nye, som pålegg og middagretter. Ta turen innom standen deres for å smake deilige retter fra serien.

Oatly

Oatly lager fantastiske havrebaserte produkter, som havredrikker, iskrem og årets nyhet tyrkisk havregurt. På standen deler de ut gratisprøver av iskrem og gratis kaffe.

Plantego’

Plantego’ er en ny serie plantebaserte pålegg til brødskiva – helt veganske og laget med omtanke. På standen til Plantego’ får du gratis smaksprøver av produktene, og det vil også være mulig å smake på mulige nye produkter de ønsker å lansere etterhvert!

Plantego’ vil også ha en morsom og fargerik aktivitet på stand. Om du har noe hvitt eller grått i skapet som kan trenge ny farge, så besøk standen og farg tøyet ditt i Plantego’e farger!  Velkommen til en fargerik, morsom og smakfull stand!

VEGE MAMA 

VEGE MAMA mater Osloborgerne som om de alle var hennes egne barn. Hun disker opp fargerik, probiotisk mat stapfull av næring lagd med kjærlighet. Kimchi, kraut og nøttepålegg er hennes spesialiterer som selges på glass året rundt. På Oslo Vegetarfestival serverer hun probiotiske buddha bowls med alle regnbuens farger; kimchi, kraut, bokhvete, spirer, grønnsaker, nøtter og frø og deilig saus- med tanke på  maksimal næring, smak og best fordøyelse. For å slukke tørsten blir det islatter i mange slag. “Probiotika til folket!”

Empress

Empress er et bryggeri som produserer kombucha og andre alkoholfrie drikkevarer. På Oslo Vegetarfestival serverer de også supergode veganske, crunchy wraps sammen med andre produkter de har tryllet fram.

Botanic Garden 

Botanic Garden kommer helt fra Estland for å selge sin lekre veganske kosmetikk- og skjønnhetsprodukter.

Masalamagic 

Masalamagic lager nydelig indisk mat, som de serverer med lekre indiske sauser. Her kan du også kjøpe med sauser hjem, som deres supergode mango chutney. Og trenger du krydder for å lage autentisk indisk mat hjemme? Det får du også på standen deres.

noia.shop 

Nettbutikken noia.shop selger kun miljøvennlig mote og vintage. Produktene er av økologiske eller naturlige materialer og uten giftige kjemikalier. Du finner også vintage og gjenbruk under second chance på nettsiden. Alle produktene er produsert under etiske arbeidsforhold og med rettferdig handel.

Dale Store gård

Dale Store gård er en annerledes gård, med et fristed for dyr og andelslandbruk med grønnsaker. Gå innom Dale Store gårds stand for å høre mer om dyrene og bli dyrefadder.

Grønn mat 

Hos Grønn mat kan du spise unike og nydelige smoothiebowls, toppet med sprø, deilig granola, nøttesmør, bær og andre råvarer i sesong.

Cake Sisters Oslo 

Kakene fra Cake Sisters gir vann i munnen. Kakene er i amerikansk stil, dekket av deilig glasur og pyntet på en måte som gjør at du føler deg som et barn i en godtebutikk. Sørg for å holde av litt plass i magen så du får smakt på minst en av disse nydelige kakene.

Los Tacos

Los Tacos er en meksikansk-amerikansk restaurant som er inspirert av de lokale tacosjappene i San Diego og Nord-Mexico. Restauranten har tilpasset konseptet med noen av de vanlige «tacofredag»-ingrediensene for å gi oss nordmenn «comfort food» når vi trenger det. Los Taco drives av rask service og kvalitetsmat, samtidig som de skaper en god atmosfære for hver kunde.

Sproud

Sproud er en helt ny plantebasert M*lk, laget av erter, for smak og for miljøet. Produktene er råkule, og bør testes.

DNT Edru Livsstil

På Edru Livsstils stand får du smake gode alkoholfrie drinker.

Eco o’clock 

Eco o’clock har hjemmelagde veganske og plastfrie produkter, som gode leppepomader og deodoranter som dufter peppermynte eller lavendel. Produktene er i tuber laget av nedbrytbart papir, perfekt for deg som vil generere minst mulig søppel.

TUNCO

Tunco serverer eksotiske wokretter fra hele verden. Nam!

Fugleadvokatene

Fugleadvokatene jobber for å gjøre livene til Norges byfugler bedre gjennom opplysningsarbeid, holdningskampanjer og rehabilitering av enkeltindivider. Kom innom standen deres for å lære mer om hva du kan gjøre for å hjelpe fugler, høre fantastiske historier om duer som har blitt reddet og for å kjøpe et av organisasjonene vakre handlenett.

Arnika.no

Arnika er en nettbutikk med et stort utvalg for naturlig helse og velvære. De presenterer egne merkevarer, som Plantforce Synergy protein og Biosym vegansk kosttilskudd.

Oslo Grønn Ungdom

På Oslo Grønn Ungdoms stand kan du få vite mer om Grønn Ungdom og Miljøpartiet De Grønnes politikk. Dette er også en ypperlig anledning til å fortelle partiet hva DU er opptatt av og ønsker mer av i deres politikk.

WILD FIRE FOODS

WILD FIRE FOODS selger egne håndlagde sauser og krydderblandinger, som er naturlig veganske, uten fyllstoffer og helt glutenfrie. Her finner du salatdressinger, chilisauser, bbq sauser, ketchup, chimichurri og sukkerfrie krydderblandinger. Produktene er laget fra bunnen av indianske Chef Jeff lokalt i Sandvika.

Silk Road

Silk Road er et vegansk konsept som har både en nyåpnet restaurant på Skillebekk og en street food bod hos Oslo Street Food på Torggata bad. Silk Road lager spennende retter fra landene langs silkeveien.

Be:Eco netthandleri

Hos Be:Eco får du “zero waste”- produkter som reduserer avfall i hverdagen, for mindre engangsbruk og mer gjenbruk.

Framtiden i våre hender

Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk. Målet til organisasjonen er en rettferdig verden i økologisk balanse. Framtiden i våre hender bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen Norge har jobbet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse siden 1859. Nå har organisasjonen flere tusen medlemmer i ryggen og 27 lokalavdelinger fra nord til sør. Kom innom standen for å høre hva du kan gjøre for å hjelpe flere dyr.

Vafleriet

Hos Vafleriet får du de lekreste belgiske vafler med toppingen du kan drømme om, som melkefri softis, varm sjokoladesaus og friske bær. Vaflene lages ferske på bestilling og smaker himmelsk.

Go’Vegan

Go’Vegan har jobbet tett med veganske stemmer for å utvikle plantebaserte produkter perfekt til brødskiva. De produserer plantebaserte smøreoster, og ost i skiver og i blokk. Kom innom standen for smaksprøver.

Chokland

Chokland lager syltynne crepes med sjokoladefyll og selger nydelige veganske sjokolader. Sjokoladene er hjemmelaget fra bunnen av.

Funky Fresh Foods

Funky Fresh Foods driver vegansk og økologisk kafé og catering i Oslo. På festivalen selger de supergode carrot dogs og cauliflower wings.

Oh Yes

Oh Yes AS tilbyr mat- og velværeprodukter som er bærekraftige, rene og sunne uten kompromiss på kvalitet eller design. Kom innom standen for smaksprøver og for å kjøpe vegansk mat, kosmetikk og livstilsprodukter.

Leske 

Leske selger forfriskende drikke fra Dash Sparkling Water – helt uten sukker!

Norsk vegansamfunn 

Norsk vegansamfunn selger kaker og t-skjorter og svarer på spørsmål om veganisme. På standen kan du også melde deg inn i Norsk vegansamfunn og støtte arbeidet med eå gjøre det lettere å velge vegansk i Norge.

Grønt Skift – etiske og miljøvennlige klær 

Grønt Skift har Norges største utvalg av etiske og miljøvennlige klær til hele familien. Vanligvis er de en nettbutikk, men nå tar de turen fra Bergen for å treffe deg.

Askøy Dyrefristed

Askøy Dyrefristed tar imot dyr i nød. Her lever dyrene for sin egen skyld, uten å måtte produsere noe. Gå inn standen deres for å handle fine produkter til støtte for arbeidet deres, eller for å melde deg som dyrefadder.

Oslo vegetarfestival 2020

Når: 30. og 31. mai, kl. 11-18 begge dager
Hvor: Kubaparken
Kjøp billett her

2 Comments

 1. Irene Garland

  Hei
  Jeg vil gjerne lage en kake for min veganske svigerdatter, men lurer på hvilken type/størrelse kakeform jeg skal bruke for de forskjellige oppskriftene.
  Det ville vær greit om dette ble oppgitt for hver oppskrift.

  1. Mari Hult

   Takk for godt innspill – det tar jeg med meg videre 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *