vegansk quinoagrøt

Quinoagrøt

Jeg er utrolig glad i å koke grøt til frokost. På hverdagene går det meste i havregrøt i full fart fordi jeg allerede er for sent ute til jobb, mens i helgene… I helgene har jeg tid å variere og eksperimentere.

Det finnes så mange typer korn en kan bruke – bygg, hirse, hvete… og  quinoa, som er et frø faktisk. Quinoa er enormt rik på protein, og passer perfekt til grøtkonsistens, sålenge du har tid å vente 20-25 minutter. For å gjøre det annerledes enn middagsquinoa har vi i litt ekstra væske, og mandelmelk i tillegg til vann, samt sirup, banan og tranebær for smak. Supergodt!

På toppen synes jeg det er godt med litt mandler og bringebærsyltetøy, men her kan du variere med f.eks. friske bær, vegansk yoghurt eller sukker og kanel.

Antall: 1 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 1 dl quinoa
  • 1,5 dl mandelmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sirup
  • 1 godt moden banan
  • 2 ss tranebær
  • 2 ss grovhakka mandler
  • bringebærsyltetøy

Framgangsmåte:

Skyll quinoaen. Ha den i en gryte, rør inn vann, melk og sirup, og la det koke opp. Skru ned varmen slik at det småkoker, og kok i cirka 15 minutter – da skal mesteparten av væsken være absorbert. Mos inn bananen og rør inn tranebærene, og eventuelt litt mer vann, og la det koke videre i fem minutter. Grovhakk nøttene. Ha grøten over i en skål, topp med nøtter og syltetøy.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE GRØTOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *