Eltefrie kanelsnurrer med kremostglasur

Dette er nok en genial oppfinnelse fra Ina Janine Johnsen og kokeboka Eltefri bakst. Boka er virkelig en skattekiste full av oppskrifter på både søt og salt bakst (og brød som verken er søte eller salte).

Bollene er basert på hennes litt grovere kanelsnurrer med kremostglasur. Jeg har droppet det grove melet, og gjort oppskriften vegansk. Kremostglasuren liker jeg å ha nesten som cupcake-topping, men du kan fint lage den mer flytende slik at det ser ut som vanlig melisglasur om du foretrekker det.

Antall: 16 boller
Tid: 30 minutter baking, 14-20 timer heving og steking. 

Ingredienser: 

  • 100 g vegansk margarin
  • 2 dl soyamelk + ekstra til pensling
  • 1 dl vann
  • 600 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 1 ss kikertmel (kan sløyfes)
  • 100 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts tørrgjær

Kanelfyll: 

  • 100 g vegansk margarin
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ss kanel

Kremostglasur: 

  • 200 g vegansk kremost
  • 100 g vegansk margarin
  • 0,5 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 1 ts sitronsaft
  • 2,5 dl melis

Framgangsmåte: 

Smelt margarin. Ha gryten av varmen og rør inn melk og vann.

Rør sammen hvetemel, kikertmel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en bolle. Hell i melkeblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med et håndkle, la den heve på kjøkkenbenken i to timer. Sett den deretter i kjøleskapet og la den heve i alt fra over natten til fire døgn.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Når du er klar til å bake ut bollene har du deigen ut av kjøleskapet, har litt mel på kjøkkenbenken, og velter deigen over på den.

Kjevle deigen ut til et stort rektangel. 30*50 cm er bra, eller større om du får det til. Smør på kanelfyllet (oppskrift under). Rull fast sammen til en lang rull. Skjær denne opp i cirka 16 like store kanelsnurrer. Fordel dem utover de to stekebrettene.

Dekk til med et håndkle, og la etterheve i en times tid. Når du har et kvarter igjen av hevingen setter du ovnen på 220 grader.

Når ovnen er varm og bollene ferdig etterhevet, pensler du toppen av snurrene med soyamelk.

Sett i ovnen og stek i 12-15 minutter.

Avkjøl bollene på rist. Topp med kremostglasur (oppskrift under).

Kanelfyll: 

Rør alt sammen i en liten bolle.

Kremostglasur: 

Rør sammen kremost, margarin, vanilje og sitronsaft, bruk gjerne food processor. Spe med melis til du har en tyktflytende og søt nok glasur. Fordel på toppen av de avkjølte kanelsnurrene.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE BOLLER FINNER DU HER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Dette må jeg lage i helgen men bare et spørsmål i forhold til valg av plantebasert melk, kan jeg bruke mandelmelk også? Å hvis ikke, hvorfor? Jeg er relativt ny i denne veganske verden, og følger som regel alltid bare oppskrifter. Så hadde bare vært greit å vite

    1. Mari Hult

      I gjærbakst pleier det å gå helt fint å erstatte ulike typer plantemelk med hverandre 🙂 Til og med vann går greit, om du er tom for melk, men da blir de ikke like saftige synes jeg.

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *