Kikertburgere

Hemmeligheten for å få litt kraftige kikertburgere er å bruke tørka kikerter som bløtlegges – men som ikke kokes. Da henger burgerne bedre sammen og får mer tekstur. Ulempen er at de ikke smaker så bra før de er stekt – så du bør ikke smake for mye på burgerdeigen.

Her smaksetter vi med timian, persille, løk og hvitløk, som gir burgere som passer supert med klassisk burgertilbehør. Den solide konsistensen gjør også at burgerne holder fast på “toppingene” selv klemt inni et brød. Har du smakt myke vegetarburgere vet du hva jeg snakker om…

Antall: 6 stk
Tid: 30 minutter + 8 timer bløtlegging

Ingredienser: 

 • 3 dl tørka kikerter
 • 2 stilker timian
 • noen stilker bladpersille
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 0,5 sitron
 • 1 dl havremel eller hvetemel
 • olje til steking
 • burgerbrød
 • romanosalat

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst 8 timer. Sil av vannet.

Ha kikertene i en foodprocessor. Riv bladene av timianstilkene og ha dem i. Grovhakk bladpersille, sjalottløk og hvitløk og ha også dette i. Tilsett deretter chilipulver, salt og pepper, press i sitronsaften, og sett på maskinen. Bruk “pulse”-funksjonaliteten, og kjør til du har en grov masse som begynner å klebre seg sammen. Ha i 1 og 1 ss mel, la maskinen gå til du har en noe fast men likevel klebrig deig, som du kan forme burgere av.

La massen hvile litt før steking.

Form 6 burgere, stek dem på begge sider i olje i en panne på medium til høy varme.

Servér med burgerbrød og salat. Litt pico de gallo, hummus eller ketchup er godt på.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE BURGEROPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *