Vegansk ukemeny: uke 8, 2020

Ukens meny er en skikkelig grønnsaksfest! Her skal vi bruke blant annet søtpotet, brokkoli, kål, gulrot, poteter, spinat, løk, chili, urter og sopp – i tillegg til kokebanan, erter, nøtter, quinoa, kikerter og bønner. Her får du virkelig sjansen til å få i deg en boost av gode næringsstoffer.

Mandag: søtpotet- og peanøttsuppe

Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk). Vi har i litt quinoa som koker sammen med søtpoteten. Siden alt skal kjøres til en helt jevn suppe etterpå, så er dette i all hovedsak for å tilsette litt ekstra protein i suppa. Du kan alternativt ha i tørka røde linser istedenfor, eller kutte det helt ut.

vegansk vegetarisk søtpotetsuppe oppskrift

Tirsdag: bokhvetenudler i kinesisk saus

Herlig middag med nudler, brokkoli, kål og gulrot.

Onsdag: grønnkålbowl

Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med en aldeles fabelaktig dressing!

Torsdag: curry med kokebanan (videooppskrift)

Kokebanan, eller plaintain(s/er), er den litt store bananen som ofte ligger utenfor kjølerommet i asiatiske matvarebutikker. Den er ikke så ulik vanlig banan i utseende, men er fastere og mindre søt, og passer veldig bra i middagsretter.

Fredag: taco med quinoa og søtpotet

Disse nydelige tacoene består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole. Supergodt!

Lørdag: indisk gryte med poteter og erter (videooppskrift)

Her bruker jeg poteter og erter i en herlig indisk gryterett som jeg virkelig elsker. Ved siden av har jeg ris og mangochutney, men her kan du prøve andre ting også. Hva med hjemmelaga naanEplechutney? Mulighetene er mange, og her er det kjekt å teste seg fram sånn at du finner dine egne favorittkombinasjoner.

Søndag: quinoarisotto

Proteinrik og smakfull “risotto” med quinoa, steinsopp og spinat.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *