Spagetti Bolognese

Jeg blir aldri lei spagetti.

Jeg blir aldri lei bolognese-saus.

Dere vet hvor dette bærer.

Tidligere har jeg laget spagetti bolognese med tofu, med tvp, med valnøtter, med kantarell, med blomkål… jeg begynner å bli tom for grønnsaker. Men her har jeg klart å presse inn i alle fall én til oppskrift: spagetti bolognese med linser, gulrot og sopp. I denne retten får du dermed både protein, umami og masse tekstur.

Spiser du ikke opp alt med en gang: sett i kjøleskapet til neste dag, ha over i ildfast form, topp med revet vegansk ost og stek i ovn på 200 grader i et kvarter. Boom – pastagrateng!

(men sannsynligvis spiser du opp – for dette er goooodt)

Antall: 2 porsjoner
Tid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 100 g puylinser eller vanlige brune/grønne linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 gulrot
  • 150 g aromasopp
  • 2 stilker rosmarin
  • 2 stilker oregano + ekstra til pynt
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts chilipulver
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver (eventuelt erstatt 1 dl av det med rødvin)
  • 2 bokser á 4 dl knuste tomater
  • 200 g tørket spagetti
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • rista pinjekjerner

Framgangsmåte:

Legg linsene i en bolle med kaldt vann mens du gjør klar resten. Har du god tid kan du godt legge dem i vann noen timer i forkant.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell gulroten og skjær den i små terninger. Skjær også sopp i ganske små terninger.

Dra bladene av rosmarinstilkene og finhakk dem og oreganoen.

Ha en gryte på medium temperatur. Ha i olje, tilsett løk, hvitløk, røkt paprikapulver, muskat og chilipulver. Surr i et par minutter. Tilsett deretter gulrot og aromasopp, og surr i et par minutter til. Ha i litt mer olje om det blir tørt. Sil vannet av linsene og ha dem over i gryta, tilsett også rosmarin, oregano, vann med buljongpulver og knuste tomater. La det hele koke opp, og deretter småkoke til linsene blir møre.

Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

Når linsene er ferdigkokte smaker du sausen til med sukker, salt og pepper. Sil vannet av pastaen, rør den inn i sausen og servér retten rykende varm. Pinjekjerner og litt ekstra oregano er godt (og pent) på toppen.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *