Restepoteter med hummus

Jeg er så glad i både poteter og kikerter at jeg alltid beregner litt for mye. Kokte og bakte poteter, og kokte kikerter, holder seg heldigvis supert i kjøleskap i flere dager, og passer i en hel haug med ulike restemiddager. Så det går ikke i bosset akkurat.

Her kombinerer jeg to av mine restefavoritter – “crunch”-poteter (sprø og gode ovnsbakte poteter), og hummus. Er du ikke så glad i hummus (what?), så kan ferdig kokte kikerter også helt fint stekes opp med olje og litt krydder, så får du “crunch”-kikerter. Godt blir det og, pluss du slipper å kaste restene.

Og apropos dette med rester – jeg regner med at du som leser dette er klar over at matsvinn er en av våre store utfordringer for tiden – av så veldig mange grunner – derfor vil jeg virkelig oppfordre til å sette rester i kjøleskapet, og prøve å finne på nye bruksområder med dem. Det er utrolig mye godt du kan lage. Som denne tallerkenen her:

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter*

*denne retten tar lenger tid om du ikke har ferdig kokte poteter og kikerter

Ingredienser: 

  • 8 kokte eller bakte poteter
  • salt og pepper
  • kaldpresset raps- eller olivenolje
  • 4 dl kokte kikerter (f.eks.  innholdet fra én kartong, eller 2 dl tørka kikerter som du bløtlegger over natten og koker)
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 ss tahini
  • 0,5 sitron
  • litt vann
  • 2 gulrøtter
  • koriander
  • 4 pitabrød
  • chiliflak (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel potetene utover stekebrettet. Press dem ned med knytteneven til de er cirka to centimeter tykke.

Dryss salt, pepper og olje over. Stek i cirka 20 minutter til potetene er gylne og fine. Gjør klar resten mens potetene står i ovnen.

Ha kikerter, hvitløk, tahini, sitronsaft og litt vann i en foodprocessor, og kjør til du har en helt jevn hummus. Spe med vann for riktig konsistens, smak til med salt og eventuelt litt mer hvitløk og/eller tahini.

Vask og eventuelt skrell gulrøttene, og skjær dem i staver. Grovhakk koriander.

Dersom du bruker frosne pitabrød kan du ha dem i ovnen med potetene de siste minuttene.

Anrett poteter, hummus, gulrøtter, koriander og pitabrød på tallerken. Litt olje og chiliflak over hummusen er eksta godt. Eventuelt kan du sette alt i skåler på bordet, og la folk forsynes seg selv.

HER FINNER DU FLERE TIPS TIL HVA DU KAN GJØRE MED RESTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *