

Vårruller med edamamebønner
Vårruller er noe av det beste jeg vet, det virker som alle typer fyll + filodeig blir godt til slutt. Jeg bruker omtrent utelukkende stekeovn istedenfor frityr eller stekepanne selve stekingen. Litt fordi det er sunnere, mye fordi det er enklere. Denne oppskriften er med mye god råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Antall: Nok til 7-8 store vårruller, eller ca. 30 små (2 porsjoner)
Tid: 40 minutter
Ingredienser:
- 100 g edamamebønner
- 100 g kål
- 1 gulrot
- 0,5 sjalottløk
- 2 cm ingefær
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 0,5 rød chili
- 1 vårløk
- 1 ts sitronsaft
- 1 ss soyasaus
- salt og pepper
- filodeig
- olje
- eventuelt salat, søt chilisaus og soyasaus til servering
Framgangsmåte:
Bruker du frosne edamamebønner kan du tine dem på kjøkkenbenken i en time, eller legge dem kjapt i kokvarmt vann. Finsnitt kål og riv gulroten. Finhakk sjalottløk, ingefær, hvitløk og chili. Skjær vårløk i tynne ringer. Bland alt sammen i en bolle, rør inn sitronsaft og soyasaus, og krydre med salt og pepper.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Pensle vann på kantene av filodeigen, og legg på fyll. Cirka tre spiseskjeer pleier å passe til de store filodeigarkene, bruker du mindre ark så blir det mindre fyll også. Prøvd deg fram.
Rull sammen, pakk inn kantene når du er ca. halvveis.
Fordel vårrullene utover brettet, pensle med litt olje.
Stek i ovnen i cirka 10 minutter – til vårrullene er gylne og fine. Ta ut brettet, snu vårrullene og stek dem i cirka fem minutter til. Mindre vårruller trenger kortere steketid.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE VÅRRULLER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Det ser nydelig ut!
Hvilken type kål bruker du?
Hilsen Therese
Her bruker jeg hodekål 🙂