vegansk chiamisu tiramisu oppskrift

Chiamisu

(see what I did there?)

Chiafrø er noen herlige små, vel, frø, som ikke bare er veldig næringsrike – de er også morsomme å bruke i desserter. Når de ligger i væske utvider de seg nemlig og blir litt seige, slik at du kan lage en slags pudding av dem.

I denne oppskriften lager vi to ulike puddinger – en med kakao- og kaffesmak og en med mandel og sitron. Disse legger vi lagvis i serveringsglass, topper med litt kokoskrem og vips! Supergod dessert som smaker tiramisu.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 15 minutter + cirka 1 time venting

Ingredienser:

  • 1 boks “full fat” kokosmelk (som har stått i kjøleskap)*
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ss espresso eller sterk kaffe
  • 4 ss sirup
  • 6 ss chiafrø
  • noen dråper mandelessens
  • 1 ts sitronsaft
    *du kan bruke andre typer plantemelk, inkludert lett-kokosmelk. Da går du bare glipp av det øverste kremlaget på chiamisuen.

Framgangsmåte:

Åpne kokosmelkboksen. Ta ut cirka én desiliter av det øverste, tykke laget, ha det over i en skål og sett i kjøleskapet.

Rør sammen resten av kokosmelken, og fordel den i to boller. Det skal være cirka 1,5 dl i hver.

I den første bollen har du i 2 ss kakaopulver, espresso, 2 ss sirup og 3 ss chiafrø. Rør sammen og sett til sides. Du kan godt smake litt på blandingen om den er søt nok, her kommer det veldig an på hvilken melk du bruker.

I den andre bollen har du i 2 ss sirup, 3 ss chiafrø, mandelessens og sitronsaft. Rør godt sammen her også, og smak eventuelt til med mer sirup.

Nå må begge bollene få stå litt, slik at chiafrøene absorberer væske og tykner.

Før servering legger du de to chiapuddingene lagvis i serveringsglass eller -skåler. Rør sammen den gjenværende kokosmelken og ha på toppen, og sikt over den siste spiseskjeen kakaopulver.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DESSERTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *