Blomkål tikka masala

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

Tilbehøret på akkurat denne oppskriften er kokosris – rett og slett ris der vi har kokosmelk i kokevannet. Dette gjør den ekstra fyldig, nesten litt som grøt, men ikke helt.

I tillegg blir den litt søtere, og står i perfekt kontrast til den spicy blomkålgryta.

Jeg har litt koriander på toppen her. Vil du gjøre enda mer stas på retten kan du for eksempel legge til litt mangochutney og naan.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter (+ eventuell tilberedning av tørka kikerter)

Ingredienser:

  • 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 1,5 ss garam masala
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 4 dl knuste tomater
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • salt og pepper
  • 1 kvast koriander

Kokosris:

  • 2,5 dl ris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt

Framgangsmåte:

Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer og deretter kokes i et kvarter. Bruker du hermetiske holder det å sile av laken og å skylle dem i litt kaldt vann.

Del blomkål i buketter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, garam masala, koriander, spisskummen og paprika, og la det surre i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt. Ha deretter i blomkålbukettene, og stek dem noen minutter sammen med krydderblandingen. Vend på det hele slik at det ikke brenner seg.

Hell deretter på tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke i cirka 15 minutter – til blomkålbukettene er ganske gjennomkokte. Rør inn kikertene, og la dem putre i sausen i noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Servér retten med kokosris (oppskrift under), og ha litt koriander på toppen.

Kokosris:

Skyll risen i godt med vann. Kok opp kokosmelk, 2 dl vann og salt. Ha i ris og kok under lokk til all væsken er absorbert. Ca. 20 minutter. Jeg pleier å skru varmen ned til ganske lavt etter 10 minutter.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

3 Comments

  1. Mari! Jeg er en stille beundrer av virkelig alt du gjoer, all the way from California (hvor jeg bor akkurat naa). Bruker bloggen din som et lite fristed I hverdagen, blir inspirert og ligg glad I hjertet hver gang jeg titter innom. Vanligvis bare leser jeg, og ser, og koser meg. MEN – I gaar tok jeg meg paa tak og faktisk lagde en oppskrift (det var ikke saa vanskelig med alle krydderne, after all. Hehe). Den var NYDELIG! Hjertelig takk, baade jeg og mannen koste oss skikkelig. Og jeg var svaert stolt over egne “skills”. U rock! Takk for innsatsen. Vi er mange som er veldig glade for den!

    1. Mari Hult

      Så vanvittig koselig å høre! Tusen takk for fin kommentar!

  2. Charlotte

    Kjempegod oppskrift! Tusen takk for nydelige og enkle oppskrifter, du gjør hverdagen mye lettere❤️

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *