

Indisk søtpotetsuppe
Så glad jeg er for at jeg har oppdaget søtpoteten! Tidligere gikk jeg glatt forbi den i butikken – gang etter gang etter gang – rett og slett fordi jeg ikke kjente til den (og fordi den så litt vanskelig ut å skrelle). Men heldigvis ga jeg den en sjanse etter en oppskrift av superkokk Karl Erik Pallesen, og etter det har den blitt med meg hjem utallige ganger.

En av mine favorittbruksområder for søtpotet er suppe – ikke bare smaker den godt, den gir også suppen en skikkelig fyldig og silkemyk konsistens. Perfekt med indiske smaker. Som i oppskriften her:
Antall: 4 porsjoner
Tid: 40 minutter
Ingredienser:
- 3 søtpoteter (ca 1 kg)
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ss olje til steking
- 1 ss garam masala
- 1 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts kanel
- 1 boks (ca 4 dl) kokosmelk
- 6 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
- 1 dl kokosflak
- 1 lime
- 1 kvast koriander
Framgangsmåte:
Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, garam masala, spisskummen, gurkemeie, ingefær og kanel, og la det surre i noen minutter.
Ha i søtpotetterningene, kokosmelk og vann med buljongpulver, og la det hele koke opp. La deretter suppen koke under lokk til søtpotetene er møre.
Mens suppen koker rister du kokosflakene lett i en tørr stekepanne. De skal ikke bli brente, bare litt lysebrune.
Kjør suppen jevn (pass på at du ikke brenner deg!) med en stavmikser, eventuelt i en blender eller foodprocessor. Smak til med limesaft, og eventuelt litt salt og pepper. Ha gjerne også i mer krydder, om du foretrekker det.
Topp med kokosflak og koriander før servering.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: