

Vegansk ukemeny: uke 6, 2020
Ukens meny består av mange av mine faste “go to”-oppskrifter, mat jeg lager på travle dager som jeg vet at er enkle, smaker godt og gir meg energi. Håper du finner noe som frister deg også!
Mandag: potet- og gulrotsuppe (videooppskrift)
Dette er en lettvint og overraskende (rett og slett!) god suppe med grønnsaker, litt karripulver, og litt grønnsaksbuljong. Du får det ikke mye enklere! Her er det fullt lovlig å variere med ulike rotgrønnsaker istedenfor potet og gulrot, og istedenfor vårløken kan du ha purre eller rødløk.

Tirsdag: sataybowl (videooppskrift)
Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus.

Onsdag: grønnsaker i gul curry
Hjemmelaget currypaste og ovnsbakte grønnsaker – her snakker vi kvalitetsmiddag! Kok gjerne litt ekstra ris til torsdagens middag.

Har du risrester fra gårsdagens middag, og er ikke helt klar for stekt ris til middag igjen..? Da må du prøve denne herlige curryretten med ris, kikerter og søtpotet!

Fredag: taco med spicy kikerter og mango
Krydra og sprøstekte kikerter, nydelig mangosalsa, guacamole og aioli – alt sammen servert i en taco. What’s not to like?

Lørdag: potetburger med quinoa (videooppskrift)
Hallo så godt! Disse burgerne smaker skikkelig godt av potet, de er myke inni og knaser godt i kantene. Her har jeg bare smaksatt dem med hvitløk, persille, salt og pepper, men her er det virkelig rom for å variere. Hva med en meksikansk krydderblanding, eller noen indiske smaker? Prøv deg fram med det du liker best!

Søndag: risotto med sopp og tomat
Fyldig og mettende italiensk umamibombe med sopp, spinat og tomat.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: