lakrismandler

Lakrismandler

Dette. Er. Så. Godt!

Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir ekstra gode. Så dypper vi dem i sjokolade og cashewsmør (pluss salt og lakris), og til slutt drysser vi over lakris som en super finish. Blir ikke bedre enn det tror jeg.

Oppskriften holder til cirka ett syltetøyglass. Jeg pleier ikke doble den, for det blir alltid tomt veldig fort…

Antall: 1 syltetøyglass (“vanlig” størrelse)
Tid: 30 minutter + 30 minutter nedkjøling

Ingredienser: 

 • 150 g mandler
 • 100 g mørk sjokolade
 • 2 ss cashewsmør
 • 0,5 ts salt
 • lakrispulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader, og finn fram en ildfast form. Ha i mandlene. Sett inn når ovnen er varm, stek i 8-10 minutter. Pass på at mandlene ikke brenner seg. Sett dem til side mens du gjør klar resten.

Kle et brett eller fat som du får plass til i kjøleskapet med bakepapir.

Smelt sjokoladen i en liten gryte, helst i vannbad. Når den er smeltet tar du den av varmen og rører inn cashewsmør, salt og bitte litt lakrispulver. Vend deretter inn mandlene, og rør godt på det hele slik at alle dekkes av sjokolade.

Bruk to gafler og fordel mandlene utover bakepapiret. Vil du være ekstra fin på det fisker du opp én og én. Jeg har ikke tålmodighet til det, så rører bare på mandlene med gaflene til det ser noenlunde okei ut.

Sett i kjøleskapet i 15 minutter. Ta ut igjen og sikt på mer lakrispulver. Her kan du godt være litt raus. Sett brettet tilbake i kjøleskapet, etter cirka 15 minutter er all sjokoladen stivnet. Da knekker du mandlene fra hverandre, og har dem over i et glass eller i en boks.

Oppbevar mandlene kaldt fram til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. Nydelig!! Går det dog an å erstatte cashewsmør med annet smør?

  1. Mari Hult

   Annet nøttesmør, eller så kan du bare kutte det ut 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *