Stekt blomkålris

Vi som er litt bevandra i vegansk matlaging, og de som er drevne på lavkarbo, har visst om fenomenet “blomkålris” ganske lenge. Altså, det er ikke kjernefysikk. Blomkål kuttes til rislignende størrelse, og brukes til å erstatte ris. Enten fordi man er livredd for ris som matvare (?), eller fordi man vil lure inn litt mer smak og næring, eller bare fordi man har en blomkål som trenger å brukes opp.

Jump to Recipe

Min venninne Mia lagde sin første porsjon allerede i 2015, mens jeg slo til med min første variant i 2017. Blomkålris er med andre ord nesten å regne som en klassiker på linje med fredagstaco. Men – som med tacoen – må klassikere få moderniseres iblant. F.eks. er det noen som spiser ananas og sriracha på tacoen, og så har vi sånne som meg – som steker blomkålrisen.

Dette er ganske som stekt ris, egentlig. Virkelig perfekt om du har en blomkål som begynner å bli myk i skuffen. Mal dem opp, stek i panna, og tilsett masse godt! Her går jeg for en slags middelshavs-variant, med pinjekjerner, granateple, sitron, eple, karri og persille. Prøv gjerne med sesamfrø, chili, vårløk og soyasaus, om du synes det er mer spennende, eller ta helt av med tacokrydder i.

Stekt blomkålris kan serveres som et raskt måltid, eller brukes som tilbehør til en gryterett.

Stekt blomkålris

Dette er ganske som stekt ris, egentlig. Virkelig perfekt om du har en blomkål som begynner å bli myk i skuffen. Mal dem opp, stek i panna, og tilsett masse godt! Her går jeg for en slags middelshavs-variant, med pinjekjerner, granateple, sitron, eple, karri og persille. Prøv gjerne med sesamfrø, chili, vårløk og soyasaus, om du synes det er mer spennende, eller ta helt av med tacokrydder i.

5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Course hovedrett
Cuisine Middelhavet
Servings 2 porsjoner
Calories 389 kcal

Ingredients
  

 • 1 blomkål
 • 1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd
 • 2 dadler
 • 1 eple
 • 0,5 granateple
 • 6 stilker bladpersille
 • 2 ss olje til steking
 • 1 ss gult karripulver
 • 1 ts chiliflak
 • 0,5 sitron
 • 2 ss pinjekjerner
 • 2 ss kokosmasse
 • salt

Instructions
 

 • Del blomkålen i buketter, og skjær stilken i litt mindre biter. Ha alt i en foodprocessor og kjør til det er på størrelse med riskorn.

 • Finhakk hvitløk. Skjær dadlene i mindre biter, fjern steinene. Skjær eplet i terninger, og ta ut kjernene fra granateplet. Grovhakk persille.

 • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha først i blomkålbitene og stek til de begynner å bli gylne. Tilsett hvitløk og karripulver, og rør sammen. Tilsett deretter 0,5 ts chiliflak, mesteparten av kokosmassen og dadler. Rør det hele godt sammen.

 • Stek i noen minutter til. Press i sitronsaften. Rør inn pinjekjerner og persille (spar litt til pynt).

 • Skru av varmen varmen, rør deretter inn epleterninger og granateplekjerner, og smak til med salt.

 • Server blomkålrisen rykende varm, topp med resten av persillen, kokosmassen samt chiliflak.

Keyword restemat

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

4 Comments

 1. Hei. Hakker du blomkålen med kniv, eller med rasp i foodprocessoren?

  1. Mari Hult

   Jeg pleier å ta den i foodprocessoren, men det går greit med kniv også (tar bare litt lengre tid).

 2. 5 stars
  Mmm, kjempegodt!

  1. Mari Hult

   Hurra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating