Lettvint pasta i kremet soppsaus

Dette er en vanvittig rask og enkel pastarett. Ingen avanserte triks med silketofu, bløtlagte nøtter eller tapiocastivelse, nei da, her kjører vi nemlig klassikeren “rører mel ut i melk” for å få en tykk saus.

Ikke stor gastronomikunst, men det funker veldig godt i hverdagen. For hvem liker vel ikke en varm og mettende porsjon nykokt pasta i kremet soppsaus? (alle utenom dem som ikke liker pasta og sopp tenker jeg. Men det var strengt tatt ment som et retorisk spørsmål)

Og grunnen til at det funker? For det første tar vi oss tid til å steke soppen skikkelig, slik at smaken kommer til sin rett. For det andre har vi i mer god smak gjennom sjalottløk, hvitløk, oregano, sennep og buljongpulver, og disse dekker litt over for at hovedingrediensene jo nettopp er nettopp mel og melk.

Servér sausen over nykokt pasta, og gjerne med litt friske urter på toppen. Her har jeg brukt timian, men både oregano og basilikum fungerer vel så bra. Synes du sopp blir litt kjedelig kan du fint supplere med andre grønnsaker også.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 25 minutter

Ingredienser: 

 • 200 g pasta
 • 400 g sopp – gjerne assortert
 • 1 sjalottløk
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 3 ss olje til steking
 • 1 ts organo
 • 1 dl vann med 1 terning eller 1 ss buljongpulver
 • 3 ss hvetemel
 • 3 dl usøtet plantemelk (f.eks soya- eller mandelmelk)
 • 1-2 ts dijonsennep
 • salt og pepper
 • noen stilker timian

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skjær sopp i skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stor stekepanne. Ha i soppen og stek til den begynner å bli gyllen. Tilsett deretter sjalottløk og hvitløk, og stek videre i et minutt. Ha i oregano og vann med buljongpulver, og la det surre.

Rør sammen hvetemel og plantemelk til det ikke er noen klumper igjen, og hell det over i pannen i en tynn stråle. Sausen vil tykne når den koker.

Smak til med dijonsennep, salt og pepper. Servér sausen med nykokt pasta, topp med bladene fra timianstilkene.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *