Vegansk ukemeny: uke 5, 2020

Blomkålsuppe, risotto, pastagrateng og chiligryte… du trenger ikke spise så veldig annerledes om du velger vegetarmat framfor kjøtt! Ukens meny byr på masse “vanlige” retter gjort veganske… samt et par retter du kanskje ikke har prøvd før.

Mandag: blomkålsuppe

En klassisk suppe jazzet opp med litt sjalottløk, hvitløk og urter. Kjempegodt!

Tirsdag: pastagrateng med tomat og spinat (videooppskrift)

Dette er en skikkelig lettvint pastagrateng med masse god tomatsmak. Først koker vi en “one pot pasta” – altså koker pastaen sammen med ingrediensene til sausen. Deretter har vi den i en ildfast form, strør over litt ekstra godsaker, og baker den i ovnen. Enkelt og greit!

Onsdag: risotto med to typer sopp

Risotto er virkelig en perfekt middag når du er tom for ideer. Så lenge du har den gode risottorisen så klarer du deg nesten med hva som helst oppi. Her bruker jeg sopp, en kombinasjon av tørka og fersk. Bløtevannet til soppen gir masse god smak. I tillegg har jeg i grønne bønner og spinat, men her kan en jo bruke omtrent hva som helst av grønne grønnsaker. Nøttene på toppen bidrar med ekstra protein.

vegansk vegetarisk risotto oppskrift vegetarbloggen plantebasert

Torsdag: indisk korma

Dette er en god og overraskende lettlaget basisoppskrift på korma. Du kan freestyle med både linsene (bruk andre farger enn jeg foreslå, eller gå helt crazy med kikerter istedenfor) og grønnsakene (det meste smaker godt, bare pass på at mengden er cirka den samme).

oppskrift på vegansk indisk korma vegetarbloggen

Fredag: chili sin carne med bønner og bokhvete (videooppskrift)

Sammen med chiligryten har jeg her valgt koriander, lime, chiliflak og vegansk rømme, men her er det virkelig rom for å variere. Hva med mais, hvetetortillas og ris til? Eller kanskje tortillachips og en hjemmelaget pico de gallo på toppen?

Lørdag: polenta med sopp og kikerter

Italiensk maisgrøt toppet med kikerter og sopp i soyasaus.

vegansk polenta med sopp oppskrift

Søndag: bakt rødbete med cashewkrem (videooppskrift)

I denne oppskriften pakker vi rødbete inn i folie og baker hel – slik at all fuktigheten bevares. Resultatet er en skikkelig saftig rødbete med all sin sødme, og servert med en salt cashewkrem blir det helt fabelaktig.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

4 Comments

 1. Tusen tusen takk for mye god inspirasjon! Jeg har nettopp valgt å gå over til plantebasert kosthold og har kjøpt sykt god og sykt enkelt. Og jeg venter på neste opplag av den 3. boken din skal komme. Men det jeg kjenner jeg savner er ukesmeny med handleliste for å gjøre starten og fortsettelsen enklere. Foreksempel Linda Stuhaug sin nyeste kokebok har 10 ukesmenyer med tilhørende handleliste. Det er så mange oppskrifter og valg at jeg blir helt satt ut når jeg skal prøve å sette sammen en ukesmeny.

  1. Mari Hult

   Hei! Så hyggelig du liker oppskriftene 🙂 Jeg hadde faktisk ukemenyer med handleliste for noen år siden, men det tok veldig lang tid å lage, og det virket som om folk ikke brukte dem så mye :/ Så jeg mistet litt motet. Men kanskje jeg kunne laget opp noen på nytt og sett!

 2. Jeg kunne gjerne tenkt meg ukesmeny for nybegynnere 🙂

  1. Mari Hult

   Veldig godt tips – det tar jeg med meg videre! Takk 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *