vegansk pasta i blomkålsaus

Pasta i blomkålsaus

Blomkål som pastasaus – hvorfor ikke?

Koker du blomkål og kjører det i foodprocessor med krydder og litt godsaker, da får du faktisk en skikkelig fyldig og smakfull saus som passer perfekt med pasta.

Litt grovhakka nøtter (eventuelt pinjekjerner) på toppen gir ekstra crunch til retten, og vil du har i mer grønnsaker kan du fint røre dem inn med pastaen rett før servering.

Antall: 2 porsjoner:
Tid: 20 minutter

Ingredienser: 

  • salt 
  • 1 lite blomkål
  • 200 g pasta
  • 1 dl vegansk matfløte, eventuelt usøtet soyamelk
  • 1 dl valnøtter + et par til topping
  • 3 ss næringsgjær
  • bitte litt sitronsaft
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • pepper

Framgangsmåte: 

Kok opp to gryter med vann. Ha 1 ts salt i den du skal ha pasta i. 

Fjern bladene fra blomkålen, og del den i buketter. Skjær stilken i biter. Ha blomkålbuketter- og biter i én gryte, pasta i den andre. Etter 5-7 minutter er blomkålen mør. Sil av vannet, og ha blomkålen over i en foodprocessor eller blender. Tilsett fløte, nøtter, næringsgjær, sitronsaft, muskat, hvitløkspulver, løkpulver, 0,5 ts salt og pepper. Kjør til du har en jevn saus. 

Når pastaen er al dente-konsistens, siler du av vannet, og rører inn sausen. Servér retten rykende varm, gjerne med litt ekstra pepper og finhakka valnøtter på toppen. 

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *