

Vegansk ukemeny: uke 4, 2020
Lurer du på hva du skal ha til middag i uken som kommer? Her er syv varierte oppskrifter på herlige veganske middager – både suppe, pasta, gryterett, falafel og en slags pizza – noe for enhver smak!
Mandag: amerikansk søtpotetsuppe
Nydelig suppe med blant annet ingefær, kanel, lønnesirup og hasselnøtter. Skikkelig godt!

Tirsdag: one pot-artisjokkpasta fra “Sykt enkelt”
One pot-artisjokkpasta kombinerer to av mine favoritter – pasta og peanøttsmør, i tillegg er den virkelig enkel og rask å lage.

Nydelig gryte med hjemmelaget currypaste, søtpotet, kokebanan og kokosmelk.

Dette er så godt! Rice and beans (som hadde vært skikkelig lett å oversette til norsk) er en klassiker som serveres mye i Costa Rica (og landene rundt). Det er en enkel og rimelig rett som består av ris og bønner, som får koke sammen med litt løk, hvitløk og ikke minst kokosmelk. Resultatet blir en slags kremet risotto som smaker ååå så digg.

Fredag: gulrot- og maisfalafel
Her kommer en ny falafelvariant med gulrøtter, chili og mais. Smaker nesten litt meksikansk disse her, for å være ærlig, og de passer utmerket med ris, salat, tomatsalsa og guacamole. Eventuelt sriracha.

Nesten som pizza – ekstra godt om det blir servert sammen med en pizzadipp.

Biff bourguignon er en kjent og kjær fransk gryterett, som blant annet ble beskrevet av Julia Child som «en av de mest delikate kjøttrettene som er laget av mennesker». Det er jo ikke verst. I denne veganske varianten bytter vi ut kjøttet med valnøtter, ellers holder vi oss ganske godt til originalen. Her finner du sopp, timian, gulrot, hvitløk og perleløk – og ikke minst rødvin – som gir en fantastisk smak på det hele.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: