Smuldra riddere

Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! Først har vi de tørre brødskiven en runde i brødristeren (dette er ikke absolutt nødvendig, men da får vi ekstra smuldrete resultat – og det er jo et mål her), før vi drar skivene fra hverandre og steker dem i smeltet margarin. Med litt kanel, sirup og havregryn blir det nesten akkurat som smuldretopping bakt i ovn.

I bunnen liker jeg best å bruke frosne bær som jeg varmer kjapt i en gryte eller vannbad, men du kan fint bruke ferske bær eller frukt her. Hva med noen epleterninger og bananskiver? Bruk (opp) det du har – enten det er frisk frukt som begynner å få brune flekker, eller om det er samlingen med nesten tomme poser med frosne bær i fryseren.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 10 minutter

Ingredienser:

  • 2 skiver halvgammelt brød
  • 1 ss vegansk margarin
  • 3 ss havregryn
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ts kanel
  • 100 g frosne bær
  • eventuelt litt sukker
  • vegansk vaniljeis eller yoghurt

Framgangsmåte:

Start med å riste brødskivene i en brødrister. Smelt margarin på medium til høy varme i en panne. Smuldre i de rista brødskivene. Ha også i havregryn, og la det steke i noen minutter slik at brødbitene begynner å bli gylne. Ha i sirup og kanel, stek litt lenger, og ha deretter pannen av varmen.

Tin bærene i en gryte eller i en mikrobølgeovn. Smak eventuelt til med litt sukker.

Ha bær nederst i en skål, deretter brødblandingen. Topp med en kule vaniljeis eller litt god yoghurt (gjerne vanilje eller naturell).

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK RESTEMAT. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *