

Ovnsstekt squash
Dette er en nydelig liten smårett, tapasrett eller middagstilbehørrett med squash, hvitløk, persille, sitron og gresskarkjerner. Masse smak, og passer med det meste. Prøv den som den er med en god hummus, ha den som tilbehør til falafel, kjør den istedenfor salat til lasagnen eller bruk den som tilbehør til grillmaten.

Antall: 4 porsjoner (som tilbehør)
Tid: 25 minutter
Ingredienser:
- 1 ss olie
- 1 squash
- salt
- pepper
- 0,5 kinesisk hvitløk
- et par stilker bladpersille
- 0,5 sitron
- 50 g gresskarkjerner
- 1 ts chiliflak
- 3 ss olivenolje
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje.
Skjær squash i skiver med tykkelse på cirka en halv centimeter. Fordel utover stekebrettet, krydre med salt og pepper, og sett i ovnen. Du kan også grille squashskivene, eller steke dem i panne.
Gjør klar toppingen mens squashen stekes. Riv eller finhakk hvitløk, grovhakk persille. Ha i en bolle, press i sitronsaften, bland inn gresskarkjerner, chiliflak og olivenolje, og smak til med litt salt og pepper.
Squashen trenger cirka 10 minutter i ovnen. Ta den ut, ha over på serveringsfat, og topp med, vel, toppingen. Servér rykende varmt!
Tips: Grillsesong? Du kan grille squashen istedenfor å ovnssteke den. Blir kanskje enda litt bedre av det.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SQUASH.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Kan den serveres kald? Like god da?
Aldri prøvd, men vil tro at det fungerer bra 🙂