Indisk gryte med poteter og erter

Indisk gryte med poteter og erter

Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn! Her bruker jeg dem i en *kremt* indisk gryte, full oppskrift finner du her: https://www.vegetarbloggen.no/2020/01/12/indisk-gryte-med-poteter-og-erter/

Gepostet von Vegetarbloggen am Sonntag, 12. Januar 2020

Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig smakfulle. Vinn-vinn-vinn!

Her bruker jeg duoen i en herlig indisk gryterett som jeg virkelig elsker. Ved siden av har jeg ris og mangochutney, men her kan du prøve andre ting også. Hva med hjemmelaga naan? Eplechutney? Mulighetene er mange, og her er det kjekt å teste seg fram sånn at du finner dine egne favorittkombinasjoner.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 500 g poteter
  • ris
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 1 ts gurkemeie
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 dl knuste tomater
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 sitron
  • 2 dl erter
  • koriander og mangochutney til servering

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Vask potetene og skjær dem i terninger eller ringer.

Tilbered ris etter anvisning på pakken.

Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, garam masala, spisskummen, paprika og gurkemeie, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter poteter, og vend godt på det slik at de også blir litt stekte. La de steke et par minutter før du fortsetter.

Hell på kokosmelk og tomater, og la det hele koke opp. Ha i salt og press i sitronsaften, la deretter retten småkoke til potetene er møre.

Bruker du frosne erter holder det om du tiner dem på kjøkkenbenken mens gryten koker. Bruker du hermetiske må du sile av laken og skylle dem i kaldt vann.

Rør inn ertene når potetene er møre. Etter et par minutter er retten klar.

Servér med ris, koriander og mangochutney.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Ååå, gleder meg til å prøve denne i helga! Pottet spørsmål, hvilken sort brukte du?

    1. Mari Hult

      Mandelpotet her, men tror alle typer funker bra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *