Vegansk ukemeny: uke 3, 2020

Masse godt og grønt! Ukens meny består av både suppe, pasta, gryteretter, taco og pizza – alt helt vegansk. Håper du finner noe som passer din smak!

Mandag: pastinakksuppe med hasselnøtter

Dette er en fyldig, kremet suppe med nydelig smak av pastinakk og potet, som toppes med rista hasselnøtter og grønnkålchips. Istedenfor fløte i selve suppa, lar vi blansjerte nøtter koke sammen med grønnsakene. Etter en stund i gryta mykner de opp, og når suppen til slutt kjøres jevn, gir nøttene en kremet konsistens på den. Kjempegodt!

Tirsdag: tagliatelle al pesto

Rykende varm pasta vendt i en nylaget pesto er noe av det beste som finnes. Dette her er skikkelig smakfull og ukomplisert mat, der du omtrent bare trenger en gryte og en foodprocessor.

Onsdag: one pot quinoa (videooppskrift)

Dette er en nydelig indisk rett der vi tilbereder alt i samme gryte. Quinoaen får altså koke i sausen med krydder, søtpotet og tomater, og det gjør at den får en skikkelig, skikkelig god smak. I starten går det litt tid på skrelling, kutting og steking, men når alt er på kok så går denne retten virkelig av seg selv. Ca 20 minutter, så er middagen på bordet.

vegansk oppskrift på quinoa vegetarbloggen

Torsdag: chana aloo gobi

Dette er en nydelig indisk aloo gobi (klassisk rett med poteter og blomkål) med selskap av kikerter (chana). Retten er proteinrik, mettende og smaker skikkelig mye. Og godt. Det er bra.

Fredag: linsetaco (videooppskrift)

I denne varianten steker jeg hele tacofyllet sammen i panna – her har vi både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

vegansk linsetaco

Lørdag: tortillapizza

Tortillapizza er perfekt når du har litt halvtørre tortillaer fra gårsdagens middag, og med en bønnekrem, hummus eller cashewost i bunn kan de toppes med nesten hva som helst. Etter 10 minutter i ovnen står middagen på bordet.

Søndag: daal med kokosris

Dette er en indisk middag som krever litt ekstra innsats – men jeg lover at du får igjen for strevet! For det første lager vi en skikkelig god linsestuing, med masse kokosmelk for den gode smaken. For det andre gjør vi ekstra stas på risen, som får koke med både kokosmelk og krydder. På toppen av det hele serverer vi retten sammen med chutney og naan – så her er det virkelig bare å glede seg til maten er ferdig!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *