

Taco med quinoa og søtpotet
Ojojojo som jeg elsker kjøttfri taco! De siste årene har det endelig gått an å kjøpe gode maistortillas i vanlige dagligvarebutikker, og med riktig fyll må det være noe av det beste jeg vet.
Jump to Recipe
Disse består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole. Eventuelt kan folk få legge på i den rekkefølgen de selv vil.

Variasjonsmuligheter kjøttfri taco
Når det kommer til taco kan du fint variere med ulikt tilbehør, lite eller mye – du bestemmer! Her er noen av mine favoritter:

Kjøttfri taco med quinoa og søtpotet
En nydelig, smaksrik og nærignsrik taco med søtpotet, quinoa, bønner og avokado.
Ingredients
- 1 boks sorte bønner eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
- olje til steking
- 1 sjalottløk
- 2,5 dl quinoa
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
- 1 stor søtpotet
- 1 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
- maistortillas
- 1 avokado
- 0,5 lime
- 8 stilker koriander
Instructions
- Start med bønnene. Bruker du tørka må de skylles og kokes i godt med vann 30-40 minutter. Bruker du hermetiske holder det å helle av laken og skylle bønnene i kaldt vann.
- Forvarm stekeovnen til 210 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og gni det inn med litt olje.
- Finhakk sjalottløk. Skyll quinoaen i kaldt vann.
- Varm opp 1 ts olje i en gryte. Ha i løken og la den surre i et par minutter. Den skal bare bli myk, ikke brun. Rør inn quinoaen, og hell på vann med buljongpulver. Når quinoaen har kokt i 15 minutter har du i bønnene, rører sammen, har på lokk, skru av varmen, og lar den stå og holde seg varm til resten er klart. (For ordens skyld – start på søtpoteten som forklart under med en gang den er satt på kok.)
- Skrell søtpoteten og skjær den i relativt små terninger. Ha den i en bolle, og ha i chilipulver, salt, paprikapulver, spisskummen, hvitløkspulver og løkpulver. Rør godt sammen slik at alle søtpotetbitene dekkes av krydder.
- Hell deretter bitene utover stekebrettet, og sett dem i ovnen. De trenger cirka et kvarter på å bli ferdige.
- Varm opp tortillas etter anvisning på pakken. Mos avokadoen med en gaffel, press i limesaft og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
- Anrett tacos med quinoablandingen nederst, deretter søtpotet, med avokado på topp. Eller sett alt utover på bordet og la gjestene lage sin egen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MEXICO.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Advert
Advert