Vegansk cheddarostesaus

Nydelig dipp som passer perfekt til rå grønnsaksstaver og tortillachips.

Jeg er veldig usikker på om de faktisk spiser cheddarostesaus i Mexico, eller om det er noe vi har tilegnet dem. Sausen er i alle fall en vanlig rett på meksikanske restauranter her i Norge, både med chips til forrett og sammen med ulike hovedretter.

Her lager vi den med nøtter og næringsgjær (+++) istedenfor cheddarost, og resultatet blir en fyldig og smakfull dipp.

Antall: en skål
Tid: 15 minutter

Ingredienser: 

  • 3,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 2,5 dl cashewnøtter
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 dl næringsgjær
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts røkt paprikapulver – eventuelt chipotlepulver istedenfor
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • eventuelt litt salt
  • eventuelt noen chiliflak

Framgangsmåte:

Kok opp vann med buljongpulver. Ha i nøttene og la dem koke i 5-10 minutter. 

Ha det hele over i en blender eller foodprocessor, tilsett resten av ingrediensene med unntak av saltet. Kjør til du har en helt jevn saus. Stopp gjerne underveis og dytt ned det som legger seg langs kantene. Smak eventuelt til med salt til slutt, og topp med chiliflak om du liker det spicy. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MEXICO. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *