

Vegansk ukemeny: uke 2, 2020
Nytt år og nye muligheter! Så herlig! Her har jeg satt sammen en ukemeny med masse fargerike retter fra (nesten) hele verden. Håper du finner noe som frister!
Mandag: gresskarsuppe med kikerter
En nydelig og fyldig suppe toppet med sprø kikerter. Sunn og herlig start på uka.

Tirsdag: pasta med kremet soppsaus
I serien retter jeg aldri blir lei av: pasta med kremet soppsaus. Gjerne med hvitløk. Ekstra gjerne med næringsgjær. I denne varianten bruker vi en kombinasjon av tørket sopp og fersk sopp, som gir god dybde i smaken.

Onsdag: ovnsbakt blomkål på libanesisk vis
Her gnir jeg blomkålbuketter inn i litt krydder, og mens de bakes i ovnen lager jeg en enkel tahinisaus og gjør klar noen gode “toppinger”. Det går kjapt, det smaker godt, og det er mat som er bra for både oss og planeten. Servér med couscous eller ris for et stort nok måltid.

Ved siden av linsecurryen serverer vi ris som har fått selskap av litt erter. Godt og næringsrikt. Erter er virkelig en veldig kjekk råvare å bruke – fra frossen tilstand trenger de ikke mange minuttene før de er klare for spisebordet – de er stappfulle av protein og de dyrkes i Norge.

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter
Dette er virkelig et supert alternativ til fredagstacoen: bakt søtpotet fylt med avokado, kikerter, granateple og koriander.

Lørdag: bønnegryte fra Jamaica
Smakfull gryte med black eyed peas, poteter og hjemmelaget krydderblanding.

Søndag: marokkansk kikertgryte
Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Hei. Vet du om noen som kan leverer plantebasert matkasse?
Har aldri spist kun plantebasert og trenger litt hjelpe til å komme igang.
Tror en god matkasse vi hjelpe mye 🙂