Kikertboller med nøtter

Disse kikertbollene har litt av det meste. Kikerter og nøtter byr på protein og gjør deg mett. Havregryn og ris gir konsistens og hjelper bollene med å henge sammen. Løk, hvitløk, basilikum, tomatpuré og næringsgjær gir god smak med masse umami, og spinat er sunt og grønt.

Bollene kan serveres i salat, som falafel, med tacotilbehør eller du kan ha dem på pizzaen.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 45 minutter

Ingredienser: 

  • 2 dl tørka eller 1 boks kikerter
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt (+ ekstra til smak til)
  • 2 dl ris
  • 2 ss olje
  • 2,5 dl cashewnøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast basilikum
  • 50 g spinat
  • 0,5 dl næringsgjær
  • 2 ss tomatpuré
  • pepper
  • 0,5-1 dl havregryn

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Dersom du bruker tørka må de bløtlegges over natten, for deretter å kokes møre i vann. Bruker du hermetiske holder det at du siler laken av kikertene og skyller dem i kaldt vann.

Kok opp vann med 1 ts salt. Skyll risen i kaldt vann, ha den i det kokende vannet, og kok til all væsken er absorbert.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med olje.

Ha mesteparten av kikertene og nøttene i en foodprocessor. Tilsett også den kokte risen, sjalottløk, hvitløk, basilikum, spinat, næringsgjær, tomatpuré og pepper. Kjør til du har en ganske jevn masse. Smak til med salt og eventuelt litt mer pepper. Ha deretter i litt og litt havregryn, til du har en sammensatt masse det går an å forme kuler av. Til slutt har du i resten av kikertene og nøttene, og kjører et par “pulse” – slik at disse bare grovhakkes i massen. Blir alt finhakket blir bollene litt for myke inni under steking – her er det virkelig godt med litt biter.

Form boller av massen, fordel dem utover stekebrettet, og stek i ovnen i 20-25 minutter. Snu på dem halvveis i steketiden.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED KIKERTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *