Årsregnskap 2019

Herlighet for et år det har vært! Jeg husker i fjor på denne tiden, da var jeg skikkelig urolig for at 2019 kom til å bli et “tomt” år for meg, uten noe spennende i det hele tatt. Ikke hadde jeg planlagt en ny bok, ikke hadde jeg noen spennende prosjekter på bloggen, ingen planlagte presseoppslag, og ikke noe spennende på privaten sånn generelt. “Jeg får jobbe godt med bloggen da, den har jeg jo”, sa jeg til meg selv, og gikk løs på året.

Fotografer: Mari Løvås, Silje van der Meeren, Anders Aasen, Elin Hvam, Christian Ihle, Andreas Rosendahl

FIkk være med på selveste Søndagsrevyen til NRK, og fortelle om vegansk julemat.

Men livet har en tendens til å overraske. Altså, dette er bare altfor sprøtt: Årets Influencer kåret de meg til på United Influencers sitt kick off i mars. Hederspris fikk jeg på Veggispreik sin Gullroten. På kåringen til Nationen over de mektigste i norsk landbruk gikk jeg fra 100. plass til nr. 88. Jeg var på Søndagsrevyen til NRK, laget grillmeny og julemeny til NRK, var med og testet veggisburgere med VG, var vegan-coach for Geir Schau på Radio Norge og ble portrettintervjuet over to sider i Nationen. Seriøst! Det er nesten ikke til å begripe!

Geir Schau prøvde seg som veganer en måned. Jeg hjalp.

I tillegg til bloggen har jeg jobbet med veganmat på ulike måter. Jeg var medforfatter på fagboken “Plantebasert kosthold”, min første bok “Sykt enkelt” ble oversatt og gitt ut i Tyskland, og ble trykket opp i tredje opplag her hjemme i Norge. Jeg deltok på masse festivaler, holdt foredrag, var med i debatter og var gjest i podcaster. Gjennom bloggen hadde jeg mange kjekke samarbeid, er spesielt stolt over å få være med å utvikle en ny vegansk kjøtterstaning med Los Tacos.

Sykt stolt forfatter av bok som er oversatt til tysk!

Her i Stavanger var jeg med og arrrangerte Klimabrølet og en strandryddedag, jeg samarbeidet med to restauranter om arrangementer med mine oppskrifter, og debuterte som gjestelærer i mat og helse for et barneskoletrinn.

Denne fantastiske gjengen stilte opp en lørdag morgen og ryddet en strand i Stavanger.

Det beste med å være aktiv i veganmiljøet, er alle de fantastiske menneskene jeg møter – både fysisk og digitalt. I år har jeg fått tilbringe tid med mange kjære, folk som jeg tidligere kanskje møtte maks én gang i året treffer jeg omtrent oftere enn Stavanger-vennene mine. Det er mange trygge og gode folk som har fått en stor plass i hjertet mitt, og jeg møter stadig flere. Det samme gjelder i bloggmiljøet (eller influencer-, da), jeg har vondt for å tro hvor utrolig mange gode kolleger og venner jeg har fått der. Det er vel verdt å reise en del for å møte både veganere og bloggere.

Jeg møter masse herlige mennesker både i veganmijløet og bloggmiljøet. Her med Superpapsen Ole Morten.

Sånn helt på privaten har jeg vært på noen fine reiser, og spist supergod veganmat på ultrafjonge restauranter, blant annet Ledbury, Pied a Terre, Söl, Statholdergaarden og KITA. Jeg har gått mye på teater, litt på konserter, og en god del i fjellet – aktiviteter som alle er ååå så bra for min psykiske helse.

Ultrafjong veganmat tilberedt av Øyvind Næsheim på KITA.

Er det noe jeg skal bli bedre på i 2020 så er det nettopp å ta vare på den. Desto mer som skjer av arrangementer, prosjekter og generell oppmerksomhet – desto mer trenger jeg å passe på meg selv. Det tror jeg gjelder de fleste, pause, hviling, natur- og kulturopplevelser er virkelig bra for helsa. Både fysisk og psykisk.

Gode venner er bra for psykisk helse. Her er jeg med Christina Fraas (Kirsebærhagen).

Tallene i parantes viser fjorårets resultat. 

Antall blogginnlegg: 220 (188)
Antall sidevisninger på bloggen: 2 332 580 (2 234 500)
Antall følgere på Facebook: 32 740 (30 360)
Antall følgere på Instagram: 25 299 (14 271)
Følgere av katten på Instagram: 297 (249)
Antall selfies med Martin Skadal: mange, men vi glemte på julefestivalen (32857293759832)
Antall videoer publisert på Youtube: 25 (37)
Antall videoer publisert på IGTV: 13 (0)

Tobias er en liten stjerne.

Antall bøker utgitt: 1 (1)
Antall bøker oversatt til tysk og gitt ut i Tyskland: 1 (0)
Antall boksigneringer: 6 (10)
Antall gjesteforelesninger holdt: 0 (1)
Antall dager jeg har vært gjestelærer i mat og helse for et sjetteklassetrinn: 1 (0)

Med Tanja Kalchenko og Nina Johansen på lanseringsfesten til Plantebasert kosthold.

Antall vegetarfestivaler jeg har vært på programmet til: 6 (5)
Antall festivaler jeg måtte trekke meg fra: 0 (1)
Andre matarrangementer og festivaler: 2 (2)
Antall matkurs holdt utenom festivaler: 6 (6)
Antall foredrag og presentasjoner holdt utenom festivaler: 5 (1)

Jeg holdt foredrag om blogging og sosiale medier under Dyrevernskonferansen.

Antall priser vunnet: 2 (0)
Antall vixen-semifinaleplasser: 0 (0)

Jeg fikk Hederspris under Veggispreik sin Gullroten-galla. DET var gøy det! Og rørende.

Antall intervjuer og opptredener i media: 9 – en av dem er serien “Geir blir veganer” på Radio Norge (12). I tillegg litt omtaler av Plantebasert kosthold-boken, men det er mer notiser her og der, så blir ikke tatt med.
Gjest i podcast: 2 (0)
Plassering på Nationens liste over de 100 mektigste i norsk landbruk: 88 (100)
Antall adopterte katter: 1 (han samme som i fjor altså)
Antall katter i fosterhjem: 5 (4)

Det ble noen katter i fosterhjem i år også. Even (til venstre) var innom oss noen måneder, mens Tobias (til høyre) er adoptert av meg.

Antall teater-, ballett- og operabesøk: 28 (23)
Antall konserter: 6 (6) – her tar jeg selvkritikk, dette er veldig lite
Antall av disse konsertene som var med John Mayer: 2
Antall fjellturer: 23
Antall julepresanger fra dyr: 2 (3)
Antall julepresanger til dyr: 4 (6)
Antall julekakesorter: 8 (10)

Turer på fjellet gjør godt for både fysisk og psykisk helse.

Antall fanga Pokemons i Pokedex: 471 (377)
Antall level i Pet Rescue saga: 2336 (2260) – blitt hekta på Candy crush istedenfor
Antall Arsenal-seire: kan ikke være mange (31)
Antall ganger jeg har vært på Emirates: 1 (0)
Antall reisedøgn: 46 (59)

46 reisedøgn i året får gå når jeg får oppleve øyeblikk som dette. Takk for følget i 2019 alle sammen!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *