Vegansk ukemeny: uke 1, 2020

Årets siste og neste års første ukemeny byr på masse gode middager! På nyttårsaften anbefaler jeg en smakfull treretter, ellers går det i mye indisk og italiensk. En god måte å starte det nye året på, spør du meg.

Utenom festmiddagen på tirsdag, har jeg lagt vekt på å bruke ganske enkle oppskrifter i ukemenyen, til glede og inspirasjon for de som prøver seg på vegansk for første gang fra 1. januar.

Mandag: tomatsuppe med pesto (videooppskrift)

Hjemmelaget tomatsuppe er kjempegodt, samtidig er dette en rask middag som gjør at du kan nyte resten av romjulen med andre aktiviteter enn matlaging. F.eks. ligge på sofaen og se på film.

Tirsdag: 

Til nyttårsaften anbefaler jeg en treretters meny. En fyldig og smakfull suppe til forrett, deretter en kjempegod quiche (som fungerer utmerket som frokost første nyttårsdag om du har rester),

Forrett: pastinakksuppe med persillepuré

Hovedrett: squashquiche

Dessert: panna cotta med granateplesirup

Onsdag: daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Luksusindisk!

vegansk daal med grønnsaker

Torsdag: pasta med grønnkålboller

Her får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy når den stekes, så den gjør virkelig en bra innsats for resultatet her. Det skal den ha. Til å sette smak på det hele bruker vi grønnkål, hvitløk, vårløk og chili, mens kikertmel hjelper med å binde det sammen.

veganske grønnkålboller oppskrift vegetarbloggen

Fredag: chili sin carne

Etter ukevis med festmat, synes jeg det er skikkelig herlig å lage en næringsrik og smakfull chiligryte med bønner. Her kan du kjøre på med tilbehør etter smak – både hvetetortillas, tortillachips, vegansk rømme og pico de gallo er godt til.

Lørdag: indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

Søndag: rødbeterisotto med erter

Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *