

Peanøttmousseterte
Mmmmm er det mulig å bli så godt?
Det er ingen hemmelighet at jeg elsker kaker og desserter, og jeg har alltid vært spesielt svak for peanøtter. Og sjokolade. Og mousse.
Her kombinerer jeg de tre, slenger på en tertebunn og vips – festdessert!

Antall: 1 terte (6-8 porsjoner)
Tid: 1-2 timer (men en del av tiden går på nedkjøling)
Ingredienser:
- 4 ss vegansk margarin
- 300 g veganske havrekjeks
Peanøttmousse:
- 300 g silketofu
- 1 dl peanøttsmør (jeg synes det er godt å bruke det som er både salt og crunchy – men for en glattere mousse bør du ta det som er creamy)
- 3 ss soyamelk
- 1 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)
- eventuelt litt salt
- 3-4 ss lønnesirup (eller annen søtning)
Sjokoladelag:
- 200 g melkefri sjokolade
- 1 dl kokosmelk
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en paiform som er cirka 22 cm i diameter.
Smelt magarinen. Ha havrekjeks i en foodprocessor og kjør til smuler. Hell i margarinen, og kjør til det klebrer seg en del. Ha deigen over i formen, trykk den ut i bunnen og langs kantene. Sett den i ovnen og stek i 10 minutter. Avkjøl før du begynner å lage fyllet.
Peanøttmousse:
Ha silketofu, peanøttsmør, soyamelk, vanilje, eventuelt litt salt og lønnesirup i en foodprocessor og kjør til du har en helt jevn mousse. Smak eventuelt til med litt mer sirup. Fordel moussen utover den avkjølte tertebunnen, og sett i kjøleskap slik at moussen får sette seg før du har på topplokket.
Sjokoladelag:
Knekk sjokoladen i mindre biter. Ha i en gryte, tilsett kokosmelk og varm opp på lav temperatur. Rør det godt sammen når sjokoladen smelter. Sett gryten til side – og la den gjerne stå i 5-10 minutter før du har den over silketofuen. Jeg liker å helle den i sirkler – rundt og rundt til hele terten er dekket. Slik merker jeg med en gang om den er for varm, pluss at det ser pent ut.
Avkjøl terten i kjøleskap før servering.
Den bør spises samme dag eller neste om den skal serveres til en fin anledning, men egner seg fint til restespising i en liten uke etterpå.


HER FINNER DU FLERE VEGANSKE TERTE-OPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: