Vegansk ukemeny: uke 52, 2019

Så var det jul igjen! Ukens meny byr på mat til både julaften, første og andre juledag, i tillegg til mye godt du kan spise i resten av romjulen.

Trenger du flere juleoppskrifter, og gjerne tilbehør og desserter, finner du en stor vegansk julematoversikt her.

Mandag: soyaribbe (videooppskrift)

Soyaribbe er et fantastisk fenomen! Knasende og god, med masse smak av både salt og røyk, men hundre prosent dyrevennlig og snill.

Tirsdag: nøttestek Resept (videooppskrift)

Ingen julaften uten den nydelige, saftige, smakfulle og ikke minst julete nøttesteken fra Resept.

vegansk nøttestek oppskrift

Onsdag: pastinakksuppe med hasselnøtter

Dette er en fyldig, kremet suppe med nydelig smak av pastinakk og potet, som toppes med rista hasselnøtter og grønnkålchips. Definitivt fjong nok for første juledag!

Torsdag: linsetaco (videooppskrift)

Og vips! var jeg lei av julemat. Tredje juledag pleier jeg faktisk alltid å lage taco, i ulike varianter hvert eneste år. I år vil jeg trekke fram denne enkle vrien med linser i hovedrollen.

vegansk linsetaco

Fredag: gnocchi

Hjemmelaget gnocchi er kjempegodt, og krever ikke mye tilbehør. I denne varianten steker jeg gnocchien med litt hvitløk og salvie, kjempegodt!

Lørdag: chili sin carne

Mer romjulsmat fra Mexico – og dette er en oppskrift som krever litt mer kjærlighet enn vi gjerne har tid til resten av året. Her bruker vi nemlig tørka bønner som blir bløtlagte først, deretter kokt i den gode sausen. Det gjør at de får ekstra mye smak.

Søndag: pasta med kremet soppsaus

I serien retter jeg aldri blir lei av: pasta med kremet soppsaus. Gjerne med hvitløk. Ekstra gjerne med næringsgjær. I denne varianten bruker vi en kombinasjon av tørket sopp og fersk sopp, som gir god dybde i smaken. Det er jo romjul.

vegansk pastarett oppskrift vegetarbloggen

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Maybente

    hei
    Lurte på hvor lenge kan en nøttstek ligge i kjøleskap før den stekes ?

    1. Mari Hult

      I alle fall et par dager, sikkert lengre også (men har aldri prøvd )

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *