Rosenkål med granateple

Jeg prøver å tenke “norsk, norsk, norsk” når jeg går i grønnsaksavdelingen i butikken. Og stort sett pleier det å gå skikkelig bra. Denne dagen startet godt, kan du si. Jeg fant en stor pakke med rosenkål fra Randaberg, og de var så store og grønne og fristende som bare det.

Jeg er veldig glad i rosenkål, og tester stadig ut nye varianter. Stekt er favoritten. Eller ovnsbakt. En av de to. Og mens jeg gikk der og kikket etter inspirasjon fra norske gårder, lå det et granateple og ropte på meg. Bak der igjen hang en pose med pistasjnøtter – og det skulle ikke så mye mer til.

Denne oppskriften er derfor ikke superkortreist – alt i alt – men herlighet så godt det smaker! Perfekt tilbehør til litt typiske søndags- og festmiddager. Retten blir aller best om du steker rosenkålen rett før servering.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 500 g rosenkål
  • 1 granateple
  • 100 g pistasjnøtter
  • 3 ss rapsolje
  • salt og pepper
  • granateplesirup om du har – hvis ikke fungerer lønnesirup også

Framgangsmåte:

Skjær de harde stilkfestene av rosenkålen, og skjær kålen i to. Rens ut kjernene fra granateplet. Grovhakk pistasjnøttene.

Varm opp en stor panne til medium/høy varme. Ha først i nøttene, og rist dem til de begynner å bli gylne. Tilsett deretter olje og rosenkål, og stek dem til de er gylne på begge sider. Krydre med salt og pepper.

Ha rosenkål, pistasjnøtter og granateple på serveringsfat, topp med noen dråper sirup (det skal ikke bli FOR søtt).

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED ROSENKÅL.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *